Cum conectez un laptop la televizor prin WiFi?

Conectarea unui laptop la un televizor Smart nu este chiar simplă. Asta dacă avem sisteme de operare vechi. Aseară, făcând update la cea mai nouă versiune de Windows 10 mi-am dat seama că pot să mă conectez foarte repede la televizorul Samsung pe care îl am în teste.

Sincer, conexiunea este făcută prin router-ul wireless pus la dispoziție de RDS. Tare îmi era teamă că fiind pe insider, dar și fiind cu router nu tocmai performant, probleme să existe.

Eh, lucrurile au stat diferit. Am avut nevoie de 2,3 click-uri pentru a conecta televizorul cu laptopul.

În prima fază a trebuit să cer permisiuni televizorului. Am deschis Settings, în Windows 10, și am navigat până la Connected devices, exact ca în ilustrația de mai jos.

Apropo, ca o sugestie, Settings se poate deschide cu combinația de taste Windows+I. După aceea va trebui să proiectăm imaginea de pe laptop pe televizor. Avem mai multe modalități de a afișa imaginea:

 • aceeași imagine
 • spațiu de lucru mai mare

Ca să putem să cerem permisiuni de conectare televizorului vom merge la Action Center(scurtătura Windows+A) și ne vom conecta la televizor.

Apoi a trebuit să confirm cu telecomanda televizorului ceea ce vedeți în poza de mai jos:

Pentru aceste opțiuni trebuie să fim atenți la rezoluția pe care ne-o oferă laptopul. Televizorul meu este 4k, dar din păcate, rezoluția laptopului este HD Ready. Erau ceva disconcordanțe la mijloc.

Am observat că, pe sunet, apare o mică desincronizare. Nu știu dacă este problema de la router sau de la versiunea de Windows Insider pe care o folosesc, dar vor urmări în versiunile viitoare dacă s-a rezolvat problema.

Mi se pare genial faptul că n-a trebuit să folosesc niciun cablu pentru acest lucru, ci m-am rezumat doar la conexiunea prin router.

12 Comments

 1. Nelu February 28, 2018
  • Yamasha February 28, 2018
   • Nelu February 28, 2018
    • Yamasha March 1, 2018
 2. radu March 5, 2018
  • Ninel May 15, 2018
 3. Diana April 4, 2018
 4. Bobo May 24, 2018
 5. ATX September 18, 2018
  • Yamasha September 18, 2018
   • ATX September 18, 2018
    • Yamasha September 20, 2018

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.