Cum aleg cel mai bun TV pentru acasă?

Alegerea unui televizor bun nu este deloc simplă. Că alegi să achiziționezi un televizor 4k, că te orientezi spre unul FULL HD, opțiunile sunt atât de diversificate încât este aproape imposibil să alegi singur, să poți să îți face o opinie clară despre televizorul așteptat de tine, despre cel mai bun televizor pe care să-l folosești în anii următori.

Trebuie să știm că dacă vrem un produs de calitate trebuie să investim în acesta. Nu putem să avem și calitate, dar și produse ieftine. Cu cât un televizor este mai ieftin, cu atât calitatea iese din discuție.

Trebuie să înțelegem că fiecare magazin, fiecare afacere trebuie să fie profitabilă, așa că un producător va dori să facă profit, un magazin va dori să facă profit pentru a putea fi plătiți angajații și ca economia să meargă. Este un circuit care trebuie să funcționeze.

Sigur, sunt conștient că nu toți avem bani de așa ceva.

La ce trebuie să fiu atent când îmi aleg televizorul?
casa de vis, automatizată, a oricărei persoane
cel mai bun televizor cu o casă de vis, automatizată, a oricărei persoane

Mai jos voi încerca să enumăr anumite lucruri pe care le consider importante în alegerea unui televizor.

 • panoul trebuie să fie de calitate – de minim 100Hz
 • funcțiile televizorului să fie cât mai rapide(dacă alegeți un SMART TV)
 • diagonala să fie optimă pentru distanța de privire
 • alegerea corectă a brandului
 • nu achiziționați un televizor HD Ready, ci FULL HD sau mai mare
 • interpretarea corectă a specificațiilor tehnice

Trebuie să vedeți dincolo de marketing, dincolo de cifre. Problema cea mai mare în alegerea unui televizor este ochiul. Fiecare persoană vede diferit. Eu văd într-un fel, colegul vede diferit, alt coleg poate percepe lumina caldă sau pe cea rece diferit. Toate acestea fac ca alegerea să fie tot mai dificilă.

De preferat ar fi ca televizorul să fie văzut înainte. Totuși pot apărea situații în care este bine ca acesta să fie testat pentru o perioadă mai lungă de timp. Faptul că magazinele online te lasă să testezi produsul 14 zile sau mai mult înseamnă foarte mult. Nu de alta, dar în showroom ai lumini puse acolo unde trebuie, ai distanță mare de privire, pe când în casa ta lucrurile stau diferit.
Iată mai jos câteva modele interesante, fără funcții smart, sub 2000 de lei.

Am selectat astăzi, 15 Decembrie 2018, cele mai bune prețuri pentru fiecare model în parte.

Televizoare non smart propuse de noi

Sony 55AF8
 • seria 2018
 • tehnologia OLED
Panasonic TX-55FZ950
 • seria 2018
 • tehnologia OLED
LG 55SJ850V
 • seria 2017
 • tehnologia LED

Brandul

Variante sunt foarte multe. Avem branduri chinezești, avem televizoare care se fabrică în Japonia, dar și branduri locale. Am făcut o grămadă de recomandări persoanelor ce m-au întrebat și unii m-au acuzat că sunt fan Samsung, fan LG, fan Sony. Cred că puteam să port “în cârcă” 2 branduri pe zi. Și, totuși, eu încercam să prezint cel mai ieftin televizor în raport cu opțiunile pe care le dorea acea persoană.

Avem modele foarte bune de la branduri necunoscute, dar și modele scumpe de la branduri mai cunoscute. Trebuie doar să vedem dincolo de o marcă sau alta și să ne orientăm spre ceea ce avem nevoie.

Fiabilitatea unui brand poate fi irelevantă dacă avem probleme cu furnizorul de curent electric, dacă îl ținem în medii cu foarte mult praf, dacă îl transportăm de la rece la cald și-l folosim imediat, iar condensatorii o iau razna. Toți acești factori influențează durata de viață a unui televizor, de la orice brand.

Pe piața românească avem branduri precum:

 • Samsung
 • Toshiba
 • LG
 • Sharp
 • Sony
 • Utok
 • Panasonic

Sigur că mai găsim și alte branduri precum Daewoo, Finlux, Smart Tech, Star Light, Blaupunkt sau chiar Orion, dar pe multe dintre ele s-ar putea să le vedem cu aceleași componente, asamblate în Asia și branduite pe parcurs. Rămâne de discutat într-un articol nou, despre fiecare în parte.

Cât de mult contează 4k?

posturi-romanesti
diferența de pixeli între un 4k și cele mai comune posturi TV de la noi

Iată că suntem într-o perioadă în care 4k-ul devine foarte ieftin, foarte accesibil. Dar cât de bine îl percepe ochiul uman nu se întreabă nimeni. Există o lucrare foarte interesantă în care se discută despre cum percepe ochiul uman lucrurile. O puteți citi de aici.

Ce este 4k?

Rezoluția FULL HD înseamnă 1080p, adică 1920×1080 de pixeli pe orizontală și pe verticală. 4k înseamnă mai mulți pixeli, de 4 ori mai mulți adică 3840×2160 pixeli.

Ilustrează distanta corectă spre televizor
Ilustrează distanta corectă spre televizor

E foarte ok să fim în pas cu tehnologia, eu sunt fanul ei, îmi place să testez ce este nou, dar nu înseamnă că tot ce este nou este și cel mai bun. Nu înțelegeți că 4k-ul este prost, ci că este… nefolositor în multe cazuri.

Să simulăm câteva situații în care nu avem nevoie de 4k:

 • diagonala televizorului este de 40′, iar noi dorim 4k. Pe lângă faptul că nu există pe piață prea multe modele, nici nu putem distinge pixelii suficient de mine dacă nu stăm la o distanță corespunzătoare
 • dacă este 4k, nu înseamnă că panoul de iluminare este cel mai ok, nu înseamnă că este și calitativ. Există review-uri pertinente pentru fiecare serie în parte, oameni care se ocupă cu culorile, oameni din domeniu.
 • conținutul de la televizor este măcar 10% în format 4k. Știm foarte bine că noi abia ne chinuim să trecem pe HD. Dacă îmi amintesc bine posturile de televiziune de la noi au format SD, digital, chiar 4:3, nici măcar în format 16:9 așa cum sunt toate televizoarele de pe piață.
 • televizorul nu are o funcție de upscalare

Mai jos aveți un grafic prin care puteți să vedeți distanța corectă de vizionare a unui televizor. Sigur că există și calculatoare care fac acest lucru. Aveți aici o aplicație ce vă ajută să calculați exact ce distanță de privire trebuie să aveți pentru a reda toată informația corect. De exemplu, pentru 24′ avem nevoie în jur de 40 de cm și până la 1m distanță de vizionare.

distanta de vizualizare în funcție de rezoluție
distanta de vizualizare în funcție de rezoluție

Eu aș prefera un FULL HD dintr-o gamă mai bună, cu un contrast mai bun, cu o imagine mai clară, cu detalii mai bune, chiar și înainte de calibrare. Deși un televizor calibrat schimbă cu totul perspectiva unui televizor.

Oare ne îndreptăm spre 8k?

Eu sper să nu facem acest lucru pentru diagonale mici. Ar fi cel puțin ciudat. 8k pentru televizoarele mari s-a anunțat aici.

Avem nevoie sau nu de un smart TV?

Discuția este lungă și este contradictorie. Voi trebuie să stabiliți nevoile pe care le aveți. Dacă vă doriți așa ceva, veți face pe dracul în patru să vă luați unul cu aceste funcții.

Este comod să vină cineva în vizită la tine și să pui rapid un Youtube, să pui Netflix din telecomandă.

Totuși, veți vedea că nu toate telecomenzile sunt compatibile, că nu se tastează atât de ușor pe anumite tipuri de smart TV-uri. Iar dacă folosiți telecomanda… este ca și cum ați tasta cu mouse-ul.

Televizoarele SMART au sisteme de operare precum:

 • android(Panasonic și altele)
 • webOS(LG)
 • Tizen(Samsung)
 • Firefox OS (Panasonic)

Acestea au procesoare mai puternice sau mai puțin puternice. În momentul de față găsim televizoare cu procesoare dual core sau quad core. Unele sunt cu spații de stocare destul de mic. De exemplu, țin minte că erau câteva modele de la Panasonic care aveau 8 GB de memorie din care aproape 4 erau folosiți de sistemul de operare android.

Sigur că se pot adăuga stick-uri, se pot adăuga hard disk-uri și așa mai departe. Dar pentru aplicații este destul de puțin, după părerea mea. Generațiile viitoare sigur vor îmbunătăți și acest aspect.

Un mare plus al SMART TV-ului este funcția de WiFi. Nu știu voi, dar eu urăsc cablurile din zona televizorului. Nu aș suporta să ajungă încă un UTP pe lângă mine.

Sigur, toate modelele au și conector pentru rețea, dar nu îmi place să il folosesc deși viteza internetului crește considerabil pe Lan.
În tabelul de mai jos aveți modele ce au activată și funcțiile SMART.

Tipul telecomenzii

Testând multe modele, în paralel, mi-am dat seama că este o diferență destul de mare între acestea și între funcționalități. Mi s-a părut interesantă ideea celor de la Philips cu modelul lor cu touch, dar destul de greu utilizabilă. Mi-a fost greu să mă obișnuiesc cu aceasta.

Idee bună au și Sony, mă refer la modelele ce au microfon pentru a folosi Google Assistant. E chiar intuitiv și rapid. Mai nou, toți folosesc așa ceva.

Cu LG și Panasonic sunt destul de obișnuit așa că nu mi se mai pare nimic wow. La Panasonic mi s-a părut destul de greu să tastez pe Youtube.

Sigur că are o tentă personală alegerea telecomenzii, așa că nu vă comunic care este cea mai bună telecomandă pentru TV. Fiecare trebuie să vadă aspectele pro și contra.

E interesant faptul că cele cu android pot fi controlate fără probleme de pe telefon. Folosesc cu succes atât pe Philips, cât și pe Sony aceste opțiuni.

Televizoare smart ce merită atenția voastră

Sony 55AF8
 • seria 2018
 • tehnologia OLED
Panasonic TX-55FZ950
 • seria 2018
 • tehnologia OLED
LG 55SJ850V
 • seria 2017
 • tehnologia LED
Playstation, Xbox ce punem lângă ele?
joystick pentru a te juca pe televizor
joystick pentru a te juca pe televizor

Observ din ce în ce mai multe cereri pentru acestea. Având în vedere că devin din ce în ce mai populare lucrurile stau foarte bine.

Trebuie să ne orientăm spre un televizor care are input lag cât mai mic.

Input Lag la TV, ce este?

Este timpul pe care îl pierzi de la momentul apăsării unei taste pe joystick și reacția televizorului. Sigur că sunt destul de multe lucruri care intervin în acest proces de testare. Mă refer la omul care testează și reacția acestuia, la cablurile de conectare, dacă este vorba de HDMI 1.4 sau dacă este vorba de HDMI 2.0. Un articol complex despre input lag găsiți aici, alături de câteva teste.

În filmulețul de mai jos aveți câteva setări în cazul în care doriți să vă jucați pe televizor.

Ca să vă faceți o idee despre televizoarele care merită să fie achiziționate și pentru gaming situația stă cam așa:

valoarerating
0 – 20 msexcelent
21 – 41 msfoarte bun
42 – 62 msok
peste 63 msnerecomandat

Având în vedere că am dus discuția spre 4k, de fiecare dată, în acest articol, este dificil să avem hardware competitiv pentru această rezoluție, iar jocurile încep să apară timid. Așadar avem 2 mari probleme pentru 4k:

 • jocuri foarte puține
 • plăci video care nu pot susține cu brio această rezoluție

Avem o multitudine de caracteristici. Unele sunt chestiuni de marketing, alte funcții sunt foarte utile în alegerea televizorului. Trebuie să învățăm să interpretăm anumite specificații, pe lângă acestea, trebuie să ne gândim la rece: un televizor poate fi văzut diferit de 2 persoane. Unii percep culorile într-un fel, alții percep culorile total diferit. Asta este unul dintre motivele pentru care televizoarele nu se calibrează din fabrică.

Televizoare curbate

Au apărut recent pe piață. E un pic de marketing la mijloc, tocmai de aceea nu vreau să insist foarte mult pe această tehnologie. Mai jos aveți unghiurile de vizualizare pentru cei care vizionează la un televizor curbat. Unele persoane din cameră vor fi invidiate de persoanele care sunt în pozițiile optime ale televizoarelor curbate.

După ce am privit câteva astfel de modele nu mi-au făcut o impresie wow. Este contrastul un pic mai ok, dar nu mă dă pe spate, nu m-ar face să-l achiziționez în secunda 2. Unii spun că ideea a pornit de la marketerii care doreau ca imaginea să fie mai captivantă. Nu știu dacă este atât de captivantă pentru cei care stau în lateral.

unghiurile de vizuale optime ale televizoarelor curbate
unghiurile de vizuale optime ale televizoarelor curbate
Televizoare OLED

La finalul lui 2015 au început să apară tot mai multe televizoare cu tehnologia OLED. Până acum nu prea puteai să te apropii de acestea. Totuși mai sunt și excepții ca aceasta.

Beneficiile tehnologiei OLED sunt destule. Este de notat faptul că imaginea este mult mai bună față de LCD. Lucrul ăsta se întâmplă datorită faptului că se emite lumina direct, iar unghiurile de vizualizare sunt mai bune. La fel și contrastul și culorile sunt mai luminoase.

Dezavantajul major este costul de producție. Sunt mult mai greu de produs, iar prețul acestora este mai ridicat. Din păcate, mai mult ca sigur, se vor lansa tehnologii de calitate îndoielnică, bazate pe OLED.

Televizoare cu funcții 3d sau nu?

Am descoperit și eu această funcție. Este foarte ok, dar lipsește comoditatea. Eu fiind un om care stă foarte mult în preajma luminii, în preajma monitoarelor, mi-e foarte greu să mă obișnuiesc cu 3d-ul. Este realist, este ok, dar ochii obosiți obosesc și mai tare. Sper că înțelegeți jocul de cuvinte.

Pe de altă parte, bate în ceafă tehnologia VR. Realitatea virtuală începe să fie din ce în ce mai comună, începe să se producă destul de mult conținut, ceea ce… cu greu se întâmpla cu 3d-ul. Practic, asta a fost una dintre greșelile celor care au lansat 3d. Prea puțin conținut.

Personal nu dau credit atât de mult nici VR-ului, deși cred că vor câștiga destul de mulți fani. Mă gândesc la cei care au ochelari, cei care sunt sensibili la schimbările de lumină, de “realitate”.

Aveți grijă la funcțiile următoare:

 • rezoluție
 • contrast
 • procesor video
 • rata de refresh (refresh dinamic)
 • conectivitate
 • HDR, în cazul în care vă orientați spre un ultraHD
Conectorul HDMI

Conectorul HDMI este un standard de transfer al informației. Digital. Dacă sunteți interesați de ceva cifre la HDMI 1.3 aveți 10 Gbps rata de transfer, pe când la 2.0 aveți 18 Gbps pentru ca tehnologia Ultra HD avea nevoie de 60 Hz. Toate cifrele le aveți aici, pe wikipedia.

Încercați să nu fiți zgârciți și să alegeți cel mai ieftin cablu HDMI, dar nici cel mai scump nu o să vă umple de aur. Nici mărimea nu contează. Dacă îl luați de 2 metri sau de 5 metri, chiar nu este afectată performanța.

Sunt convins că mai sunt multe lucruri de discutat pe baza televizoarelor, pe baza viitoarelor achiziții, tocmai de aceea vă invit să discutăm în rubrica de comentarii. Eu și colegii mei vom încerca să vă răspundem cât mai la obiect.

Conector WiFi

Contează destul de puțin. În general, folosește cel mai nou standard de pe piață. Totuși, este în strânsă legătură cu router-ul de acasă. Puteți să lecturați aici câteva idei despre alegerea router-ului.

În general, dacă vreți ca imaginea să fie de cea mai bună calitate, ar trebui să folosiți portul LAN pentru a avea internet la televizor. Pe WiFi încă mai este de muncă.

Tehnologia display-ului. Ce tip de panou să aleg?

De-a lungul timpului au fost mai multe tehnologii. Emblematică a fost plasma. Aceasta a avut detalii foarte bune pentru subiecții în mișcare, un contrast bun, dar și unghiuri foarte bune de vizualizare. Totuși, acestea se “consumau” și trebuia intervenit la ele la o perioadă de timp.

Apoi au urmat display-uri LCD. Acestea au fost o evoluție față de plasme. Nu mai trebuia realizată mantentanță, culorile nu erau chiar atât de ok, dar consumul a fost îmbunătățit și la vremea aceea chiar era o evoluție. Acum sunt de domeniul trecutului.

În zilele noastre, lupta se dă pentru LED-uri. Acestea sunt o îmbunătățire a LCD-ului, iar datorită diodelor LED ce lucrează la tensiuni mai mici au inceput să fie mult mai eficiente. Nu sunt perfecte, iar unii consideră IPS-ul mai ok decât LED-ul.

În anumite privințe IPS-urile sunt mai ok, dar nu sunt cele mai bune. Probabil că avansul tehnologic va fi atunci când se va pune la punct tehnologia OLED. Momentan, se duce o bătălie între marii producători de display-uri. Oricum, prețul nu justifică achiziția unui OLED.

TehnologieAvantajeDezavantaje
LCDIeftine, ofera un bun raport dimensiune / pret.Tehnologie este invechita, contrast este scăzut.
LEDîmbunătățire a LCD-ului din punctul de vedere al iluminăriiUnghi de vizibilitate redus și poate fi prezent „blacklight bleeding”.
IPSConsum mai ridicat față de LCD sau AMOLED, durata de viata mare, contrast îmbunătățit, unghiuri de vizibilitate foarte bune.Dacă nu este calibrat corespunzător poate prezenta efect de halou în jurul obiecte luminoase pe fond întunecat.
PlasmaCel mai bun detaliu pentru imaginile in miscare, contrast forte bun, pret redus pentru dimensiuni foarte mari, unghi mare de vizionare, negru intens si uniform pe toata suprafata ecranului.Consumă foarte multă energie electrică și produc o căldură foarte mare
OLEDEste o tehnologie nouă, scumpă, ce ar trebui să intre în producție masivă în anii următori. Un articol complet aveți aici.Este mult prea devreme să amintim dezavantajele. Poate cel mai mare este, momentan, prețul.

Calibrare

În România nu am fost educați să calibrăm televizorul. Noi încă facem rate la BMW și îl punem pe gaz că nu reușim să îl întreținem. Așa se întâmplă și cu televizoarele. Investim 7-8000 de lei într-un televizor, dar când vine vorba despre calibrare, când vine vorba despre faptul că trebuie să obținem cele mai bune culori pentru televizoarele noastre, nu investim timp sau bani într-un astfel de serviciu.

Pentru că înțeleg foarte bine fenomenul calibrării am realizat un articol separat, în care să prezentăm informații despre calibrarea televizoarelor. Orice altă întrebare legată de calibrare vă rog să o adăugați în articolul de pe link-ul acesta.

În felul ăsta, cei care lucrează în domeniu vă vor răspunde pertinent la întrebările dumneavoastră.

Pe scurt, lumina din casa dvs este diferită, televizoarele sunt setate pentru a fi bine iluminate în showroom. Când ajungeți acasă aveți lumină diferită. De multe ori este combinată cea rece, cu cea caldă, un calibrator va seta așa cum trebuie televizorul dvs.

Se pune în discuție, în ultima vreme, calibrarea înainte de a ajunge acasă, în showroom. E o prostie foarte mare, o alegere de marketing, ce încearcă să vă ia fața cu servicii proaste.

Nu sunt calibrator de meserie, nu îmi fură nimeni pâinea de la gură, dar știu ce înseamnă o calibrare profesională. Aceasta se face în 4,5 ore, după ce s-au testat temeinic toate capabilitățile televizorului. Se fac cu echipament profesional, nu cu calibratoare de 1000 de lei.

Ce distribuitor de cablu avem? Cel mai potrivit televizor?

Nu cred că există distribuitorul perfect. Din punctul de vedere al imaginii, eu cred că cei de la UPC sunt cei mai ok. Din punctul de vedere al ofertei, cei de la DIGI sunt ok. Fiecare alege calitatea sau prețul.

Îmi place la DIGI faptul că au canalele HD la “liber”. Puteți să prindeți foarte multe programe chiar și cu pachetul analogic. Eu unul, la modelul meu de TV de la LG, este suficient să scanez pe Germania și îmi decodează programele românești. Toate acestea pentru că televizorul are DVB-C inclus.

Dar nu este o regulă, nu există un televizor mai bun pentru Telekom sau pentru DIGI sau UPC. La fel, dacă aveți box-uri de la ei trebuie să le ajusteze în funcție de nevoile voastre. Să aibe conectorii pe care îi doriți, de care aveți nevoie.

Televizor cu sunet bun

În mod normal, televizoarele au calculat foarte bine numărul de W pe care îi scoate. De cele mai multe ori avem 2 x 5W sau 2 x 10W. Înțeleg că foarte multe persoane vor să aibă și cel mai bun sunet pentru TV, dar uită că există și home cinema-uri.

Cei care doresc o calitate a sunetului mult mai bună trebuie să se orienteze spre un sistem de sunet auxiliar. Nu putem avea pretenții la bass puternic, la înalte, medii și așa mai departe pe cel mai ieftin televizor de pe piață. Nu va fi niciodată așa ceva.

Pentru o imagine mai bună vă recomand să nu vă conectați cu SCART. Mai multe despre subiect găsiți aici.

Plecăm de la premisa că nu putem să vă aducem în față toate modelele pe care le considerăm noi bune, de top.

Așadar, secțiunea de comentarii vă aparține pentru orice întrebare legată de domeniul televizoarelor. Nu știu dacă ne pricepem la toate, dar încercăm să deslușim problema pe cât se poate.

Ghid Alegere Televizor
Branduri principale
 • Sony
 • LG
 • Samsung
 • Philips
 • Panasonic
Lucruri secundare
 • Blaupunkt
 • Utok
 • Star Light
 • Vonino
 • Allview
cel mai bun TV SMART Concluzie: Am încercat să realizez unul dintre cele mai interesante ghiduri pentru a vă îndruma în alegerea corectă a televizoarelor. De asemenea, vă invit să discutăm în comentarii pe baza acestor lucruri.
Voturi: 5 din 5

796 Comments

 1. Lili June 30, 2016
  • Yamasha July 4, 2016
 2. Luci July 10, 2016
  • Yamasha July 15, 2016
 3. Popescu alin July 28, 2016
  • Yamasha July 28, 2016
   • florin January 12, 2017
 4. Popescu alin July 28, 2016
  • Yamasha July 29, 2016
 5. Popescu alin July 30, 2016
 6. Madalin August 15, 2016
  • Yamasha August 23, 2016
   • Madalin August 23, 2016
    • Yamasha August 24, 2016
 7. dalibor August 24, 2016
  • Yamasha August 24, 2016
   • dalibor August 24, 2016
    • Yamasha August 24, 2016
     • dalibor August 25, 2016
 8. Vlad August 25, 2016
  • Yamasha August 26, 2016
 9. Vlad August 26, 2016
 10. Pătru September 4, 2016
  • Yamasha September 6, 2016
 11. T September 15, 2016
  • Calin_fdx September 16, 2016
  • Virgil February 3, 2018
 12. Ionut September 20, 2016
  • Yamasha September 20, 2016
 13. Ionut September 20, 2016
  • Yamasha September 20, 2016
 14. Ionut September 20, 2016
  • Yamasha September 20, 2016
 15. MASI September 24, 2016
  • Yamasha September 24, 2016
 16. Adrian73 September 26, 2016
  • Yamasha September 29, 2016
 17. viorica radu October 6, 2016
  • Yamasha October 6, 2016
 18. Oklu October 7, 2016
  • Yamasha October 7, 2016
 19. Oklu October 7, 2016
 20. ovijuu October 9, 2016
  • Yamasha October 13, 2016
 21. Calin_fdx October 13, 2016
 22. Ovidiu October 15, 2016
  • Yamasha October 19, 2016
   • Ovidiu October 21, 2016
 23. vitalii October 15, 2016
  • Yamasha October 19, 2016
 24. ovidiu October 19, 2016
  • Yamasha October 19, 2016
   • ovidiu October 20, 2016
 25. GDX24 October 21, 2016
  • Yamasha October 24, 2016
   • GDX24 October 24, 2016
 26. dalibor October 22, 2016
  • Yamasha October 24, 2016
 27. Emil October 23, 2016
  • Yamasha October 24, 2016
   • Emil November 6, 2016
 28. adrian November 3, 2016
  • Yamasha November 6, 2016
   • adrian November 6, 2016
    • Yamasha November 6, 2016
 29. cristian November 7, 2016
  • Calin_fdx November 11, 2016
   • cristian November 11, 2016
    • Yamasha November 17, 2016
 30. Viorel November 10, 2016
  • Yamasha November 17, 2016
   • Viorel November 17, 2016
    • Yamasha November 17, 2016
     • Viorel November 19, 2016
 31. adi29 November 11, 2016
  • Yamasha November 17, 2016
 32. dalibor November 11, 2016
  • Yamasha November 17, 2016
 33. Ducu November 18, 2016
  • Yamasha November 18, 2016
   • Ducu November 18, 2016
    • Yamasha November 18, 2016
     • Ducu November 18, 2016
 34. Vlad November 18, 2016
  • Yamasha November 19, 2016
   • Vlad November 19, 2016
 35. Ionut November 18, 2016
  • Yamasha November 19, 2016
   • Ionut November 27, 2016
 36. GETA November 19, 2016
  • Yamasha November 19, 2016
 37. Marian vasile November 19, 2016
  • Yamasha November 21, 2016
   • Marian vasile November 21, 2016
 38. Cristi November 19, 2016
  • Calin_fdx November 22, 2016
   • Cristi November 23, 2016
    • Calin_fdx November 23, 2016
   • Cristi November 23, 2016
    • Cristi November 23, 2016
 39. PetreVicentiu November 20, 2016
  • PetreVicentiu November 20, 2016
  • Yamasha November 21, 2016
   • Petre Vicentiu November 21, 2016
 40. Cristi November 20, 2016
  • Yamasha November 20, 2016
   • cristi November 20, 2016
 41. Gabriel November 20, 2016
  • Yamasha November 21, 2016
   • Gabriel November 21, 2016
    • Yamasha November 22, 2016
 42. George November 20, 2016
  • Yamasha November 21, 2016
 43. Alin November 21, 2016
 44. Coffee November 21, 2016
  • Yamasha November 26, 2016
 45. catalin November 23, 2016
  • Yamasha November 26, 2016
 46. Marian vasile November 23, 2016
  • Yamasha November 30, 2016
 47. elena November 24, 2016
  • Yamasha November 30, 2016
 48. Dorin November 25, 2016
  • Yamasha November 30, 2016
 49. ADRIANA November 27, 2016
  • Yamasha November 30, 2016
   • Adriana November 30, 2016
 50. Florin Alin November 28, 2016
  • Yamasha November 30, 2016
 51. Cristian Alexandru December 3, 2016
  • Yamasha December 5, 2016
 52. ionyca December 3, 2016
  • Yamasha December 5, 2016
 53. octavian stauber December 8, 2016
  • Yamasha December 12, 2016
   • Andrei Rosca December 12, 2016
 54. Tania December 12, 2016
 55. Andrei Rosca December 12, 2016
  • Yamasha December 14, 2016
 56. Daniela December 14, 2016
  • Yamasha December 15, 2016
 57. Catalin December 15, 2016
  • Yamasha December 15, 2016
 58. Marco December 20, 2016
  • Yamasha December 20, 2016
 59. Marco December 20, 2016
  • Yamasha December 23, 2016
 60. Octavian December 25, 2016
  • Yamasha December 26, 2016
   • Octavian December 26, 2016
    • Yamasha December 27, 2016
 61. Marius December 25, 2016
  • Yamasha December 26, 2016
   • Marius December 26, 2016
 62. Marco December 27, 2016
  • Yamasha December 27, 2016
 63. Vali December 28, 2016
  • Yamasha December 30, 2016
 64. Dan December 31, 2016
  • Yamasha December 31, 2016
 65. Dan December 31, 2016
  • Yamasha December 31, 2016
   • Dan January 2, 2017
 66. Marius January 2, 2017
  • Yamasha January 2, 2017
 67. Catalin January 2, 2017
  • Yamasha January 3, 2017
 68. Lore January 4, 2017
  • Yamasha January 4, 2017
 69. MariusM January 6, 2017
  • Yamasha January 12, 2017
 70. Marian January 7, 2017
  • Yamasha January 12, 2017
   • Iulian January 21, 2017
    • Yamasha January 22, 2017
 71. Ovidiu January 10, 2017
  • Calin_fdx January 11, 2017
 72. Adrian January 12, 2017
 73. florin January 12, 2017
  • Yamasha January 16, 2017
 74. DD January 13, 2017
 75. Iordache Claudiu January 15, 2017
 76. mirela January 16, 2017
  • Calin_fdx January 16, 2017
   • mirela January 16, 2017
    • Yamasha January 16, 2017
 77. vitalii January 16, 2017
  • Yamasha January 16, 2017
  • Calin_fdx January 17, 2017
 78. ANA MARIA OPRIT January 17, 2017
  • Yamasha January 20, 2017
 79. Anonim January 22, 2017
  • Yamasha January 30, 2017
 80. Bogdan January 22, 2017
  • Yamasha January 30, 2017
 81. Nic January 25, 2017
  • Yamasha January 30, 2017
 82. Silviu Huma January 26, 2017
  • Yamasha January 30, 2017
 83. Cosmin T January 31, 2017
  • Yamasha February 4, 2017
   • Cosmin T February 4, 2017
 84. Constantin February 1, 2017
  • Yamasha February 4, 2017
 85. George M. February 2, 2017
  • Yamasha February 4, 2017
  • Yamasha February 4, 2017
 86. Stefan February 3, 2017
  • Yamasha February 4, 2017
 87. georgian February 6, 2017
  • Yamasha February 7, 2017
   • georgian February 7, 2017
 88. Constantin February 7, 2017
 89. dragos February 8, 2017
  • Yamasha February 16, 2017
 90. Florin February 8, 2017
  • Yamasha February 16, 2017
 91. Misu February 12, 2017
  • Yamasha February 16, 2017
   • Misu February 17, 2017
 92. Lucian February 16, 2017
  • calin_fdx February 17, 2017
 93. George February 16, 2017
  • Yamasha February 16, 2017
   • George February 17, 2017
    • Yamasha February 19, 2017
 94. Dana February 16, 2017
  • Yamasha February 17, 2017
 95. Dima February 17, 2017
  • Yamasha February 19, 2017
 96. Valentin Adrian February 18, 2017
  • Yamasha February 19, 2017
 97. Victor February 19, 2017
  • Yamasha February 19, 2017
   • Victor February 20, 2017
 98. vitalii February 19, 2017
  • Yamasha February 19, 2017
 99. Gabriel February 20, 2017
  • Yamasha February 21, 2017
   • Gabriel February 21, 2017
    • Valentin Adrian February 21, 2017
 100. Andrei Din February 21, 2017
  • Yamasha February 21, 2017
   • Andrei Din February 21, 2017
  • calin_fdx February 21, 2017
   • Andrei Din February 22, 2017
 101. dragos February 23, 2017
  • vitalii February 23, 2017
 102. Eugen February 24, 2017
  • calin_fdx February 24, 2017
   • Eugen February 24, 2017
    • calin_fdx February 25, 2017
     • Eugen March 5, 2017
 103. Daniels February 26, 2017
 104. Daniels February 27, 2017
 105. Cosmin Tataru. February 28, 2017
 106. Gigelo March 5, 2017
 107. Ovidiu March 9, 2017
  • Calin_fdx March 9, 2017
 108. dragos March 12, 2017
  • Yamasha March 14, 2017
 109. Iulia March 12, 2017
  • Yamasha March 14, 2017
   • Iulia March 15, 2017
 110. Iulius March 12, 2017
  • Yamasha March 14, 2017
  • calin_fdx March 14, 2017
 111. Gabi March 13, 2017
 112. Dima March 15, 2017
 113. Fishhunter March 21, 2017
 114. Alex March 23, 2017
 115. Roberto March 25, 2017
  • Yamasha March 31, 2017
 116. J.E. March 31, 2017
  • Yamasha March 31, 2017
 117. Atodiresei April 2, 2017
  • Yamasha April 5, 2017
 118. Mihai April 3, 2017
  • Yamasha April 5, 2017
 119. Marius April 14, 2017
  • Yamasha April 24, 2017
 120. Sergiu April 20, 2017
  • Yamasha April 24, 2017
  • Yamasha April 24, 2017
   • Marcel April 24, 2017
    • Yamasha April 26, 2017
 121. claudiu April 21, 2017
  • Yamasha April 24, 2017
 122. Bebe April 23, 2017
  • Yamasha April 24, 2017
 123. ciprian April 24, 2017
  • Yamasha April 26, 2017
 124. Ana April 25, 2017
  • Yamasha April 26, 2017
 125. marian April 27, 2017
  • Yamasha April 27, 2017
 126. marian April 28, 2017
 127. Florian April 30, 2017
  • Yamasha May 4, 2017
   • Florian May 8, 2017
 128. alin alin May 4, 2017
  • Yamasha May 4, 2017
 129. alex May 6, 2017
  • Yamasha May 7, 2017
   • alex May 8, 2017
    • Yamasha May 9, 2017
  • Cristi B May 14, 2017
 130. Cristi May 9, 2017
  • Yamasha May 9, 2017
   • Cristi May 9, 2017
    • Yamasha May 9, 2017
 131. gavril nicu May 9, 2017
  • Yamasha May 9, 2017
   • gavril nicu May 11, 2017
    • Yamasha May 11, 2017
 132. Radulescu Mircea May 9, 2017
  • Yamasha May 11, 2017
 133. Radulescu Mircea May 12, 2017
 134. Florin-Iulian Hrib May 12, 2017
  • Yamasha May 14, 2017
   • Florin-Iulian Hrib May 14, 2017
 135. Misu May 14, 2017
  • Yamasha May 15, 2017
  • CALIN_FDX November 17, 2017
 136. Anastasia May 23, 2017
  • Yamasha May 23, 2017
 137. Catalin May 23, 2017
  • Yamasha May 24, 2017
 138. Dan May 25, 2017
  • Yamasha May 25, 2017
  • Dima May 26, 2017
 139. Nicu G. May 27, 2017
  • Yamasha June 2, 2017
   • Nicu G. June 2, 2017
 140. Expert MS May 30, 2017
  • Robert February 13, 2018
 141. Flyo June 2, 2017
  • Yamasha June 2, 2017
 142. Flyo June 2, 2017
  • Yamasha June 2, 2017
 143. Flyo June 2, 2017
 144. Sorin Burlacu June 6, 2017
  • Yamasha June 6, 2017
   • Sorin Burlacu June 7, 2017
 145. Gelu Ion June 14, 2017
  • Yamasha June 21, 2017
 146. Codrea Radu July 6, 2017
  • Yamasha July 6, 2017
 147. alex July 7, 2017
 148. Rares July 7, 2017
  • Yamasha July 10, 2017
   • Rares July 10, 2017
 149. Radu Mihaiu July 10, 2017
  • Yamasha July 11, 2017
   • Radu Mihaiu July 11, 2017
    • Yamasha July 12, 2017
 150. Constantin July 14, 2017
  • Yamasha July 15, 2017
   • Constantin July 17, 2017
 151. Marius July 17, 2017
  • Yamasha July 18, 2017
 152. Marius July 18, 2017
  • Yamasha July 19, 2017
 153. Gratiela Dobrila July 18, 2017
  • Yamasha July 19, 2017
   • Gratiela Dobrila July 19, 2017
    • Yamasha July 24, 2017
 154. Bala Gabriel Claudiu July 20, 2017
  • Yamasha July 24, 2017
 155. Bala Gabriel Claudiu July 25, 2017
 156. M July 28, 2017
  • Yamasha July 29, 2017
   • M August 2, 2017
    • Yamasha August 3, 2017
     • M August 3, 2017
     • Yamasha August 3, 2017
     • Ciprian Florea August 3, 2017
 157. Bogdan July 29, 2017
  • Yamasha July 31, 2017
   • Bogdan July 31, 2017
    • Yamasha August 1, 2017
 158. Ionut July 31, 2017
  • Yamasha August 1, 2017
   • Ionut August 2, 2017
 159. Marinescu Razvan August 2, 2017
  • Yamasha August 3, 2017
 160. Ciprian Florea August 3, 2017
  • Yamasha August 3, 2017
   • Ciprian Florea August 7, 2017
    • Yamasha August 8, 2017
     • Ciprian Florea August 8, 2017
     • Yamasha August 10, 2017
 161. Valentin August 7, 2017
  • Yamasha August 8, 2017
 162. Ovidiu August 19, 2017
  • Yamasha August 21, 2017
 163. Adicor August 22, 2017
  • Ovidiu August 24, 2017
 164. Marius August 24, 2017
  • Yamasha August 28, 2017
 165. Robert August 29, 2017
  • Yamasha August 30, 2017
   • Robert August 30, 2017
    • Yamasha August 30, 2017
     • Robert August 30, 2017
     • Yamasha August 30, 2017
     • Robert August 30, 2017
 166. Medoni September 5, 2017
  • Yamasha September 6, 2017
   • Medoni September 6, 2017
    • Yamasha September 6, 2017
     • Medoni September 6, 2017
 167. Medoni September 6, 2017
 168. Vlad Radulescu September 8, 2017
  • Medoni September 8, 2017
 169. Radu September 12, 2017
  • Yamasha September 12, 2017
 170. Viorel September 12, 2017
  • Yamasha September 12, 2017
   • Viorel September 12, 2017
    • Yamasha September 19, 2017
 171. MSD September 16, 2017
  • Yamasha September 19, 2017
 172. Adicor September 18, 2017
  • Yamasha September 19, 2017
   • adicor September 19, 2017
 173. Florin September 18, 2017
  • Yamasha September 19, 2017
   • Florin September 19, 2017
 174. Dana September 20, 2017
 175. Emanuel September 22, 2017
  • Yamasha September 25, 2017
 176. Calin September 28, 2017
  • Yamasha September 28, 2017
 177. Tiberiu September 30, 2017
  • Yamasha October 2, 2017
 178. Mihaela October 24, 2017
  • Yamasha October 24, 2017
   • Mihaela October 24, 2017
 179. Christian October 24, 2017
  • Yamasha October 24, 2017
   • Christian October 25, 2017
    • Yamasha October 31, 2017
 180. Robert23 November 1, 2017
 181. Adrian November 2, 2017
  • Yamasha November 12, 2017
 182. Laurentiu November 3, 2017
  • Yamasha November 12, 2017
   • Laurentiu November 12, 2017
 183. unroman November 7, 2017
  • Yamasha November 12, 2017
 184. Marin November 13, 2017
  • Yamasha November 16, 2017
  • Yamasha November 16, 2017
 185. George November 15, 2017
 186. nincov November 16, 2017
  • Yamasha November 16, 2017
 187. Florin November 16, 2017
  • Yamasha November 17, 2017
 188. Liviu November 16, 2017
  • Yamasha November 17, 2017
 189. Dana November 17, 2017
  • Yamasha November 17, 2017
 190. ram November 17, 2017
  • Yamasha November 17, 2017
   • ram November 17, 2017
 191. Adrian November 17, 2017
 192. ram November 17, 2017
  • Yamasha November 17, 2017
   • ram November 17, 2017
    • Yamasha November 17, 2017
 193. rusu cosmin November 19, 2017
  • Yamasha November 21, 2017
 194. Dan November 19, 2017
  • Yamasha November 21, 2017
  • Yamasha November 21, 2017
 195. Marcut Alexandru November 19, 2017
  • Yamasha November 21, 2017
 196. Marius November 20, 2017
  • Yamasha November 21, 2017
 197. Marcut Alexandru November 21, 2017
 198. CristianG November 24, 2017
  • Yamasha November 27, 2017
 199. elena November 25, 2017
  • Yamasha November 27, 2017
 200. Mihai November 27, 2017
  • Yamasha November 27, 2017
   • Mihai November 27, 2017
    • Yamasha December 4, 2017
 201. bogdan November 28, 2017
  • Yamasha December 4, 2017
 202. Emi November 28, 2017
  • Yamasha December 4, 2017
 203. Mircea November 29, 2017
  • Yamasha December 4, 2017
 204. Adi December 3, 2017
  • Yamasha December 4, 2017
   • Adi December 4, 2017
 205. Mircea December 4, 2017
 206. ioan December 4, 2017
  • Yamasha December 5, 2017
  • Yamasha December 7, 2017
 207. bogdan December 6, 2017
  • Yamasha December 7, 2017
   • bogdan December 8, 2017
    • bogdan December 12, 2017
 208. Daniel December 6, 2017
  • Yamasha December 7, 2017
 209. Ionica December 7, 2017
  • Yamasha December 7, 2017
 210. Dacian December 7, 2017
  • Yamasha December 9, 2017
 211. Iulian December 7, 2017
  • Yamasha December 9, 2017
 212. Catalin December 8, 2017
 213. Mihai December 9, 2017
  • Yamasha December 10, 2017
 214. Claudiu December 10, 2017
  • Yamasha December 10, 2017
  • CALIN_FDX December 10, 2017
 215. Claudiu December 10, 2017
  • CALIN_FDX December 10, 2017
 216. Claudiu December 11, 2017
 217. Robert December 11, 2017
  • Yamasha December 13, 2017
 218. bogdan December 12, 2017
  • Yamasha December 13, 2017
 219. Mircea December 15, 2017
  • Yamasha December 16, 2017
 220. bogdan December 15, 2017
  • Yamasha December 16, 2017
 221. Iulius December 16, 2017
  • Yamasha December 23, 2017
 222. Daniel December 18, 2017
  • Yamasha December 23, 2017
 223. ADRIAN BOGDAN December 21, 2017
 224. Remus December 28, 2017
 225. Valentin December 28, 2017
 226. Albert December 29, 2017
  • Yamasha December 31, 2017
   • Albert December 31, 2017
    • Claudiu January 2, 2018
     • Albert January 3, 2018
 227. Florin January 1, 2018
  • Albert January 1, 2018
  • ana January 3, 2018
   • Yamasha January 3, 2018
   • Florin January 3, 2018
    • Yamasha January 3, 2018
     • Florin January 3, 2018
     • Florin January 3, 2018
 228. Claudiu January 1, 2018
 229. Claudiu January 1, 2018
  • Yamasha January 3, 2018
   • Claudiu January 3, 2018
    • Yamasha January 3, 2018
     • Claudiu January 3, 2018
     • Claudiu January 3, 2018
     • Yamasha January 3, 2018
 230. Narcis January 3, 2018
  • ana January 3, 2018
 231. Claudiu January 3, 2018
  • Albert January 3, 2018
   • Yamasha January 3, 2018
    • Albert January 3, 2018
     • Claudiu January 3, 2018
     • Albert January 3, 2018
 232. Claudiu January 3, 2018
  • Albert January 3, 2018
 233. Claudiu January 4, 2018
 234. Sandu Dumitru January 4, 2018
  • Yamasha January 5, 2018
   • Sandu Dumitru January 5, 2018
 235. bogdan January 10, 2018
  • Yamasha January 16, 2018