Când vorbim despre televizoare putem să vorbim despre televizoare ieftine.

Asta este mentalitatea românului. Cât mai ieftin, cât mai bine pentru buzunarul lui. Nu are confortul necesar pentru a face investiții de calitate. Așa că se adaptează la situație și preferă să cumpere cât mai ieftin.

E drept, toată lumea o face, dar la noi se face rabat total la calitate. Poate doar când discutăm despre modele ca acestea să avem parte de serii bune. Dar cine are buget de așa ceva?

Ok, am intrat în pâine deja și v-am prezentat televizoare pe care le consider eu ok, în buget acceptabil. Ca branduri ieftine putem să discutăm și despre modelele ce nu sunt de la branduri cunoscute.

Deja au apărut pe piață tot felul de producători noi. Îi enumerăm și, probabil, în articolele viitoare, vom discuta și despre aceștia.

Așadar, avem următoarele branduri mai puțin cunoscute:

 • Star-Light
 • WELLINGTON
 • Hyundai
 • Utok
 • Sencor
 • Finlux
 • Orion
 • Arielli
 • Vortex
 • Vision Touch
 • Akai
 • Blaupunkt

Vezi 3 modele de televizoare foarte ieftine și bune

Am selectat pentru voi, cele mai ieftine modele disponibile, de o calitate bună, astăzi 23 August 2019. Sper să vă ajute să luați o decizie.

Horizon 32HL7330H
 • seria 2018
 • tehnologia LED
Star-Light 43DM7000
 • seria 2019
 • tehnologia LED
Vonino TV LE-5060Z
 • seria 2018
 • tehnologia LED

Nu vreau să fiu răutăcios, dar unele au apărut ca ciupercile după ploaie. Așadar, nu pot spune că am lucrat cu fiecare dintre brandurile de mai sus. Pentru unele dintre ele nu știu nici măcar unde se fabrică.

Cel mai probabil au găsit un furnizor în China de display-uri și încearcă marea cu sarea.


Modelele văzute în magazine nu le-am văzut să fie atât de ok. Analizând faptul că diferența de preț între un model al unui brand cunoscut și un TV no name nu este tocmai mare cred că ar trebui să nu insistăm pe astfel de televizoare.

Lucrul ăsta îl spun pentru că, dacă dorim să alegem un model ce are smart TV este posibil să nu îl putem utiliza foarte ușor.

Sigur, dacă alegem varianta unui televizor simplu, chiar și un brand mai necunoscut este mai mult decât suficient. În plus, prețurile sunt mai mici, mai ales dacă prindem o ofertă de televizoare bună.

Televizoare la preț corect. Ce trebuie să știm despre alegerea acestora?

rezolutii-tv

Nu achiziționăm zi de zi televizoare. Totodată, cred că alegerea este una personală, bazată pe instinct. În magazine avem foarte multe modele, chiar și de la brandurile importante, așa că este tot mai greu să facem alegerea corectă.

Le-aș împărți pe 3 categorii ca să învățați să alegeți corect.

Televizoare HD Ready – cel mai mic preț de pe piață

Nu cunosc mulți date despre modelele ieftine, dar când vorbim de modele până în 1000 de lei sunt șanse mari să avem de-a face cu un TV HD Ready, adică cu rezoluție mică.

Televizoare FULL HD la preț mic

Deja începe să se uniformizeze piața. Mă bucură lucrul ăsta, așa că găsim modele decente la prețuri relativ ok. La 1200-1300 de lei încep să apară modele cu rezoluție FULL HD.

Iată câteva modele interesante, din seria 2017, de la Samsung aici.

Televizoare 4k la preț decent
televizoare OLED ce sunt la preț nu tocmai ieftin

Mare mi-a fost mirarea să văd că le-a scăzut prețul și sub 2000 de lei. Au mai scăzut și acum ceva timp, dar nu discutam despre diagonală de peste 100 de cm. Este un lucru extrem de bun semn că ne vom îndrepta tot mai mult spre UHD.

Sigur că, momentan, discutăm despre modele ce nu au un brand comun.

De exemplu, modelul ăsta costă cât un FULL HD de la brandurile mari. Evident că are preț de dumping, iar funcțiile smart nu sunt cele mai bune, dar poți să îți faci treaba cu el fără probleme.

Mai jos aveți, dacă vreți, un top cu televizoarele performante disponibile pe piața românească.

Televizoare cu tub? Serios? În 2019?

Ok, știu că erau la mare căutare, știu că cele cu tub au fost geniale, chiar și monitoarele pentru calculator au fost exact ce trebuia din punctul de vedere al culorilor.

Dar lucrurile astea nu mai sunt posibile. Consumă mult curent electric, radiază foarte mult. Nu mai căutați așa ceva pentru că sănătatea voastră depinde de acestea.

Există soluții și la 400-500 de lei acceptabile, dacă nu aveți un buget mare.

Televizoare curbate

Sunt apărute de ceva timp și încep să îmi placă. Am fost sceptic și nu le-am acordat atenția cuvenită. Sigur, încă sunt de părere că cele de buget mic nu sunt de luat în seamă. Nu au cea mai ok calitate a imaginii, unghiurile de vizualizare nu sunt reușite.

Televizoare OLED

Nu vom găsi mai nimic ieftin. Dar acolo este calitate. Prețurile sunt printre cele mai mari de pe piață, dar ele sunt viitorul. Probabil că le vom vedea tot mai mult anii viitori, din moment ce se discută tot mai mult despre acestea. În plus, tot mai mulți producători le aleg în detrimentul televizoarelor obișnuite.

Avem aici un articol cu cele mai ieftine televizoare OLED. Cam scumpe, nu?

Televizoare microLED

Tehnologia microLED este aproape de a fi implementată. Sigur că discutăm de o tehnologie foarte scumpă, ce nu se încadrează în categoria televizoarelor de preț mic, însă, este bine să știm că sunt tehnologii poate chiar mai bune decât cea OLED.

Aveți aici mai multe detalii.

Vrei un televizor în rate?

Știu că este greu și că nu toți reușesc să adune banii pentru un tv nou. De aceea m-am gândit că ar fi util să discutăm despre modalitățile de a obține un televizor în rate.

Și de aceea cred că s-a inventat articolul acesta. E destul de bine documentat.

HDR pentru televizoare ieftine?

Încercați să treceți de opțiunile de marketing. Pur și simplu, sunt niște modificări atât de slabe pentru modelele ieftine încât nu trebuie să vă gândiți: “băi, ăla are HDR, să-l iau pe ăla atunci.” Nu, va avea atât de multe anomalii încât veți uita la 2 zile de acea funcție. Dacă vorbim de televizoarele de top discuția se schimbă. Evident, dacă vorbim și de conținut HDR dedicat.

Comenzi vocale pentru televizor

2018 este anul în care tot mai multe lucruri se vor face de la distanță. Majoritatea producătorilor vor oferi funcții de comenzi vocale pentru televizoarele lor, chiar și pentru modelele ceva mai slabe.

Calibrare profesională

În general, cei care cumpără televizoare ieftine nici nu se gândesc că pot obține mai mult de la un televizor. Sigur ca acest serviciu este unul premium, în general, pentru televizoare de această natură. Aș putea zice că pentru modele 4k sau chiar cu tehnologie OLED. Altfel, termenul de calibrare profesională se rezumă la o țeapă de marketing.

Oricine, în cazul ăsta, ar putea calibra un televizor, dar asta nu înseamnă că este corect ceea ce face. Dar poate că unii au interesul să vândă modele resigilate la preț de modele noi.

Televizoare ieftine

Branduri de Top
 • Sony
 • Samsung
 • LG
Branduri de Buget
 • Blaupunkt
 • Utok
 • Star Light

Am încercat să realizez unul dintre cele mai interesante ghiduri pentru a vă îndruma în alegerea corectă a televizoarelor. De asemenea, vă invit să discutăm în comentarii pe baza acestor lucruri.