Cum luăm televizoare în rate? Cele mai avantajoase variante din online?

Nu consider că este cea mai bună soluție achiziția unui televizor în rate. Poate nici pentru că, în ultima vreme, serviciile nu mai sunt atât de stabile. Astăzi ai un serviciu ok, mâine este posibil să nu fie atât de ok. Și să alegi să achiziționezi produse, pe termen lung, în rate, nu este atât de ușor. Trebuie să te gândești bine înainte de a face pasul.

Avantajul ratelor de acest fel este că sunt pe termen scurt și că majoritatea își permit să le plătească.

În ultima perioadă se tot promovează creditele cu buletinul și creditele fără dobândă. Cele din urmă mi se par potrivite atât timp cât reușești să pui banii la loc, acolo unde trebuie.

Înainte de a face orice rată, la orice magazin online, trebuie să vă stabiliți bugetul. Există calculatoare ce vă ajută să estimați cam cât va fi rata pentru creditul luat. Pe lângă aceste calculatoare trebuie să vă informați dacă aveți nevoie de vreun act pentru dobândirea creditului. De cele mai multe ori, fiind un împrumut pentru nevoi personale, nu va trebui să dați socoteală foarte mult și nu vă trebuie prea multe acte. Bineînțeles că veți avea parte și de comisioanele de risc.

Lista de magazine ce oferă televizoare în rate

De-a lungul timpului concurența a devenit tot mai importantă, chiar și din punctul de vedere al ratelor. Luam fiecare magazin în parte și ne orientăm despre cea mai ok variantă.

Televizoare în rate la eMAG

eMAG este unul dintre cele mai mari magazine online. Au disponibile foarte multe programe de rate fără dobândă. Puteți folosi serviciile următoare:

 • Card CETELEM
 • ING Credit Card – ING Bank
 • Star CARD – Banca Transilvania
 • CardAvantaj si Optimo Card (pentru cumpărăturile efectuate in showroom-urile eMAG)
 • Card Raiffeisen Bank *doar pentru produsele vandute de eMAG
 • Bonus Card Garanti
 • BRD Finance
 • BCR – Cardul BUN de PLATA
 • Bancpost
 • EuroLine American Express si EuroLine-MasterCard

Mai nou, puteți să luați un credit până la 36 de luni, de la eMAG.

Rate prin ING Credit Card – ING Bank la eMAG

Se poate lua un credit de minim 100 de lei atât din online, cât și în showroom. Puteți folosi aceste rate și pentru a comanda din MarketPlace. Rata se poate eșalona în 12 rate fără dobândă sau în 24 de rate sau 36 de rate cu o dobândă anuală de 12%.

Rate prin StarCARD – Banca Transilvania

Dacă aveți card la Transilvania poți accesa cardul de 12 rate fără dobândă. Mai mult, dacă aveți card StarBT puteți să accesați programul cu cardurile următoare:  STAR Forte: MasterCard Forte, MasterCard Forte pentru Medici, STAR Gold: Visa Gold, Visa Gold BT-Rotary si STAR Platinum: Visa Platinum.

Raiffeisen Bank

Dacă înainte puteai să faci rate doar pentru 6 luni, iată că piața a devenit concurențială și poți obține credit pentru 12 luni și de la cei de la Raiffeisen. Este necesar să aveți unul dintre cardurile următoare:

 • Raiffeisen Bank Standard
 • Raiffeisen Bank Vodafone
 • Raiffeisen Bank Gold
 • Raiffeisen Bank World

Aveți un tabel aici ce vă ajută să vedeți exact toate magazinele de la care puteți obține credit rapid.

Card Avantaj

Cardul de cumpărături de la Credit Europe Bank este cel mai vechi de pe piața românească. Ei au fost primii care au oferit asemenea credite persoanelor fizice din România. Se pot lua până la 24 de luni de rate fără dobândă, însă cu condiția să plătiți rata integrală.

La eMAG puteți alege până la 12 rate fără dobândă pentru acest tip de card.

BonusCard Garanti

Tot 12 rate fără dobândă se pot lua și de la Garanti. Asta pentru că este disponibilă o ofertă prin care puteți obține până la 12 rate. În mod normal, aceștia aveau 4 rate fără dobândă fie din showroom, fie online.

BRD Finance

Și grupul BRD face parte din campania de 12 luni fără dobândă. Totuși, se pot lua de la 3 până la 12 rate fără dobândă inclusiv din Marketplace, cu precizarea că din Marketplace se poate comanda doar online.

Puteți folosi cardurile următoare: allinclusive BRD Finance, „Bani doar Bani”, Real, Catena, Dacia, Daniel, Diverta, Goldo, Praktiker, Reader’s Digest, Tarsago, Renault, Rombiz, Staer, Altex, Media Galaxy pentru a face cumpărături.

BCR – Cardul BUN de PLATĂ

Se pot plăti până la 12 rate. Chiar, dacă dispuneți de bani mai mulți puteți să alegeți să accesați mai puține rate: 2, 3 sau chiar 4 rate. Se poate folosi oricare din cardurile următoare:

 • BUN DE PLATA Standard MasterCard sau Visa (inclusiv contactless)
 • BUN DE PLATA Gold MasterCard sau Visa
 • MasterCard GOLD EUR
 • BCR Wizz Air MasterCard
 • EPB Platinum sau World Signia MasterCard

Cum obținem creditul online?

Este foarte simplu. Trebuie doar să ne adăugăm produsele în coș și să selectăm că dorim să plătim în rate. Sistemul de rate este cel oferit de către eMAG și întreaga procedură este disponibilă aici.

Totuși, puteți apela și ratele de care vă povesteam mai sus și anume prin Cardurile de Credit sau de Debit.

Televizoare în rate la eVOMAG

rate-flanco

Dacă v-au dezamăgit anumite produse de la eMAG sau nu v-a plăcut suportul tehnic puteți alege să achiziționați de la eVOMAG.

Situația se prezintă foarte bine și din punctul de vedere al celor de la eVOMAG. Puteți obține finanțare de la 2 luni până la 20 de luni, în funcție de banca cu care alegeți să lucrați.

Cardul Cetelem

Puteți alege până la 20 de rate fără dobândă cu condiția ca valoarea creditului să nu fie mai mică de 2000 de lei. Aceste achiziții se pot face atât online, cât și în magazinele din țară.

Raiffeisen Bank

La Raiffeisen situația este un pic diferită. Puteți eșalona datoria pe 2, 3, 4, 6 sau chiar 12 luni fără dobândă.

Card Avantaj

Se poate eșalona pe 2, 3, 4 luni, cu o perioadă de grație de 45 de zile. Puteți să citiți mai multe aici.

ING Bank

La ING, prin Flanco se pot lua credite de 12 rate fără dobândă.

Televizoare în rate de la Altex

rate-altex

Altex este cel mai mare magazin și are cea mai mare cifră de afaceri. Lumea se referă la eMAG ca fiind numărul 1. De fapt și de drept, el este numărul 3, iar grupul Altex/ Mediagalaxy este liderul pieței.

Din punctul de vedere al ratelor ei stau foarte bine. Chiar au făcut un parteneriat cu cei de la Credex pentru obținerea unui credit mai rapid. Se laudă că ar fi un serviciu simplu și rapid. Aștept opiniile celor care au testat finanțarea acestora.

Televizoare în rate de la operatorii de cablu

Este interesant de urmărit cum operatorii de cablu și TV concurează în servicii pentru consumatori. Mai toți au început să ofere posibilitatea de a achiziționa în rate și, eventual, să plătiți pe aceeași factură atât pe serviciile CATV, cât și partea pentru televizorul achiziționat.

Rate obținute de la DIGI(RDS)

Momentan, din datele noastre, cei de la RDS nu mai oferă acest serviciu. Aveau prețuri destul de bune, sub prețul pieței.

Televizoare în rate de la Telekom

Nu au foarte multe modele disponibile. La data scrierii articolului aveam SAMSUNG UE32J5500 sau SAMSUNG UE48J5500. Nu sunt modele foarte performante, însă pe partea de SMART TV sunt decente. Din păcate, aceștia au renunțat la magazinul lor online așadar nu mai avem de unde lua oferte.

Televizoare de la UPC

Au avut la un moment dat, la obținerea contractului, câteva modele oferite gratuit, pe baza contractului. Momentan, nu există o astfel de ofertă.

5 Comments

 1. Razvan October 1, 2016
  • Yamasha October 1, 2016
 2. Sorin October 8, 2018
  • Yamasha October 25, 2018
 3. petru constantin Masariu January 25, 2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.