Alegerea unui televizor bun nu este deloc simplă. Că alegi să achiziționezi un televizor 4k, că te orientezi spre unul FULL HD, opțiunile sunt atât de diversificate încât este aproape imposibil să alegi singur, să poți să îți face o opinie clară despre televizorul așteptat de tine, despre cel mai bun televizor pe care să-l folosești în anii următori.
Trebuie să știm că dacă vrem un produs de calitate trebuie să investim în acesta. Nu putem să avem și calitate, dar și produse ieftine. Cu cât un televizor este mai ieftin, cu atât calitatea iese din discuție.
Trebuie să înțelegem că fiecare magazin, fiecare afacere trebuie să fie profitabilă, așa că un producător va dori să facă profit, un magazin va dori să facă profit pentru a putea fi plătiți angajații și ca economia să meargă. Este un circuit care trebuie să funcționeze.
Sigur, sunt conștient că nu toți avem bani de așa ceva.
La ce trebuie să fiu atent când îmi aleg televizorul?
Mai jos voi încerca să enumăr anumite lucruri pe care le consider importante în alegerea unui televizor.
- panoul trebuie să fie de calitate – de minim 100Hz
- funcțiile televizorului să fie cât mai rapide(dacă alegeți un SMART TV)
- diagonala să fie optimă pentru distanța de privire
- alegerea corectă a brandului
- nu achiziționați un televizor HD Ready, ci FULL HD sau mai mare
- interpretarea corectă a specificațiilor tehnice
Trebuie să vedeți dincolo de marketing, dincolo de cifre. Problema cea mai mare în alegerea unui televizor este ochiul. Fiecare persoană vede diferit. Eu văd într-un fel, colegul vede diferit, alt coleg poate percepe lumina caldă sau pe cea rece diferit. Toate acestea fac ca alegerea să fie tot mai dificilă.
De preferat ar fi ca televizorul să fie văzut înainte. Totuși pot apărea situații în care este bine ca acesta să fie testat pentru o perioadă mai lungă de timp. Faptul că magazinele online te lasă să testezi produsul 14 zile sau mai mult înseamnă foarte mult. Nu de alta, dar în showroom ai lumini puse acolo unde trebuie, ai distanță mare de privire, pe când în casa ta lucrurile stau diferit.
Iată mai jos câteva modele interesante, fără funcții smart, sub 2000 de lei.
Am selectat astăzi, 22 Ianuarie 2025, cele mai bune prețuri pentru fiecare model în parte.
Televizoare foarte ieftine propuse de noi
Samsung QE55Q80DA
- 139 cm
- Smart
- 4K Ultra HD
- LED
Philips 55PUS8518
- 126cm
- Smart
- 4K Ultra HD
- LED
Brandul
Variante sunt foarte multe. Avem branduri chinezești, avem televizoare care se fabrică în Japonia, dar și branduri locale. Am făcut o grămadă de recomandări persoanelor ce m-au întrebat și unii m-au acuzat că sunt fan Samsung, fan LG, fan Sony. Cred că puteam să port „în cârcă” 2 branduri pe zi. Și, totuși, eu încercam să prezint cel mai ieftin televizor în raport cu opțiunile pe care le dorea acea persoană.
Avem modele foarte bune de la branduri necunoscute, dar și modele scumpe de la branduri mai cunoscute. Trebuie doar să vedem dincolo de o marcă sau alta și să ne orientăm spre ceea ce avem nevoie.
Fiabilitatea unui brand poate fi irelevantă dacă avem probleme cu furnizorul de curent electric, dacă îl ținem în medii cu foarte mult praf, dacă îl transportăm de la rece la cald și-l folosim imediat, iar condensatorii o iau razna. Toți acești factori influențează durata de viață a unui televizor, de la orice brand.
Pe piața românească avem branduri precum:
- Samsung
- Toshiba
- TCL
- LG
- Sharp
- Sony
- Utok
- Panasonic
- Philips
Sigur că mai găsim și alte branduri precum Daewoo, Finlux, Smart Tech, Star Light, Blaupunkt sau chiar Orion, dar pe multe dintre ele s-ar putea să le vedem cu aceleași componente, asamblate în Asia și branduite pe parcurs. Rămâne de discutat într-un articol nou, despre fiecare în parte.
Cât de mult contează 4k?
Iată că suntem într-o perioadă în care 4k-ul devine foarte ieftin, foarte accesibil. Dar cât de bine îl percepe ochiul uman nu se întreabă nimeni. Există o lucrare foarte interesantă în care se discută despre cum percepe ochiul uman lucrurile. O puteți citi de aici.
Ce este 4k?
Rezoluția FULL HD înseamnă 1080p, adică 1920×1080 de pixeli pe orizontală și pe verticală. 4k înseamnă mai mulți pixeli, de 4 ori mai mulți adică 3840×2160 pixeli.
E foarte ok să fim în pas cu tehnologia, eu sunt fanul ei, îmi place să testez ce este nou, dar nu înseamnă că tot ce este nou este și cel mai bun. Nu înțelegeți că 4k-ul este prost, ci că este… nefolositor în multe cazuri.
Să simulăm câteva situații în care nu avem nevoie de 4k:
- diagonala televizorului este de 40′, iar noi dorim 4k. Pe lângă faptul că nu există pe piață prea multe modele, nici nu putem distinge pixelii suficient de mine dacă nu stăm la o distanță corespunzătoare
- dacă este 4k, nu înseamnă că panoul de iluminare este cel mai ok, nu înseamnă că este și calitativ. Există review-uri pertinente pentru fiecare serie în parte, oameni care se ocupă cu culorile, oameni din domeniu.
- conținutul de la televizor este măcar 10% în format 4k. Știm foarte bine că noi abia ne chinuim să trecem pe HD. Dacă îmi amintesc bine posturile de televiziune de la noi au format SD, digital, chiar 4:3, nici măcar în format 16:9 așa cum sunt toate televizoarele de pe piață.
- televizorul nu are o funcție de upscalare
Mai jos aveți un grafic prin care puteți să vedeți distanța corectă de vizionare a unui televizor. Sigur că există și calculatoare care fac acest lucru. Aveți aici o aplicație ce vă ajută să calculați exact ce distanță de privire trebuie să aveți pentru a reda toată informația corect. De exemplu, pentru 24′ avem nevoie în jur de 40 de cm și până la 1m distanță de vizionare.
Eu aș prefera un FULL HD dintr-o gamă mai bună, cu un contrast mai bun, cu o imagine mai clară, cu detalii mai bune, chiar și înainte de calibrare. Deși un televizor calibrat schimbă cu totul perspectiva unui televizor.
Oare ne îndreptăm spre 8k?
Eu sper să nu facem acest lucru pentru diagonale mici. Ar fi cel puțin ciudat. 8k pentru televizoarele mari s-a anunțat aici.
Avem nevoie sau nu de un smart TV?
Discuția este lungă și este contradictorie. Voi trebuie să stabiliți nevoile pe care le aveți. Dacă vă doriți așa ceva, veți face pe dracul în patru să vă luați unul cu aceste funcții.
Este comod să vină cineva în vizită la tine și să pui rapid un Youtube, să pui Netflix din telecomandă.
Totuși, veți vedea că nu toate telecomenzile sunt compatibile, că nu se tastează atât de ușor pe anumite tipuri de smart TV-uri. Iar dacă folosiți telecomanda… este ca și cum ați tasta cu mouse-ul.
Televizoarele SMART au sisteme de operare precum:
- android(Philips, Sony și altele)
- webOS(LG)
- Tizen(Samsung)
- Firefox OS (Panasonic)
- Saphi(Philips)
Acestea au procesoare mai puternice sau mai puțin puternice. În momentul de față găsim televizoare cu procesoare dual core sau quad core. Unele sunt cu spații de stocare destul de mic. De exemplu, țin minte că erau câteva modele de la Panasonic care aveau 8 GB de memorie din care aproape 4 erau folosiți de sistemul de operare android.
Sigur că se pot adăuga stick-uri, se pot adăuga hard disk-uri și așa mai departe. Dar pentru aplicații este destul de puțin, după părerea mea. Generațiile viitoare sigur vor îmbunătăți și acest aspect.
Un mare plus al SMART TV-ului este funcția de WiFi. Nu știu voi, dar eu urăsc cablurile din zona televizorului. Nu aș suporta să ajungă încă un UTP pe lângă mine.
Sigur, toate modelele au și conector pentru rețea, dar nu îmi place să îl folosesc deși viteza internetului crește considerabil pe Lan.
În tabelul de mai jos aveți modele ce au activată și funcțiile SMART.
Tipul telecomenzii
Testând multe modele, în paralel, mi-am dat seama că este o diferență destul de mare între acestea și între funcționalități. Mi s-a părut interesantă ideea celor de la Philips cu modelul lor cu touch, dar destul de greu utilizabilă. Mi-a fost greu să mă obișnuiesc cu aceasta. Între timp, au cam renunțat la opțiune.
Idee bună au și Sony, mă refer la modelele ce au microfon pentru a folosi Google Assistant. E chiar intuitiv și rapid. Mai nou, toți folosesc așa ceva.
Cu LG și Panasonic sunt destul de obișnuit așa că nu mi se mai pare nimic wow. La Panasonic mi s-a părut destul de greu să tastez pe Youtube.
Sigur că are o tentă personală alegerea telecomenzii, așa că nu vă comunic care este cea mai bună telecomandă pentru TV. Fiecare trebuie să vadă aspectele pro și contra.
E interesant faptul că cele cu android pot fi controlate fără probleme de pe telefon. Folosesc cu succes atât pe Philips, cât și pe Sony aceste opțiuni.
Panasonic TX-55JZ2000E
- 139 cm
- Smart
- 4K Ultra HD
- OLED
Philips 55OLED819
- 126 cm
- ambilight
- 4K Ultra HD
- OLED
- serie 2024
LG 55C41LA
- seria 2024
- OLED
- webOS
- 4k
Playstation, Xbox ce punem lângă ele?
Observ din ce în ce mai multe cereri pentru acestea. Având în vedere că devin din ce în ce mai populare lucrurile stau foarte bine.
Trebuie să ne orientăm spre un televizor care are input lag cât mai mic.
Input Lag la TV, ce este?
Este timpul pe care îl pierzi de la momentul apăsării unei taste pe joystick și reacția televizorului. Sigur că sunt destul de multe lucruri care intervin în acest proces de testare. Mă refer la omul care testează și reacția acestuia, la cablurile de conectare, dacă este vorba de HDMI 1.4 sau dacă este vorba de HDMI 2.1.
În filmulețul de mai jos aveți câteva setări în cazul în care doriți să vă jucați pe televizor. Trebuie adus și în discuție faptul că mai nou televizoarele au VRR. Așadar, o opțiune ce trebuie să vă ajute atunci când alegeți să vă jucați..
Ca să vă faceți o idee despre televizoarele care merită să fie achiziționate și pentru gaming situația stă cam așa:
valoare | rating |
---|---|
0 – 20 ms | excelent |
21 – 41 ms | foarte bun |
42 – 62 ms | ok |
peste 63 ms | nerecomandat |
Având în vedere că am dus discuția spre 4k, de fiecare dată, în acest articol, este dificil să avem hardware competitiv pentru această rezoluție, iar jocurile încep să apară timid. Așadar avem 2 mari probleme pentru 4k:
- jocuri foarte puține
- plăci video care nu pot susține cu brio această rezoluție
Avem o multitudine de caracteristici. Unele sunt chestiuni de marketing, alte funcții sunt foarte utile în alegerea televizorului. Trebuie să învățăm să interpretăm anumite specificații, pe lângă acestea, trebuie să ne gândim la rece: un televizor poate fi văzut diferit de 2 persoane. Unii percep culorile într-un fel, alții percep culorile total diferit. Asta este unul dintre motivele pentru care televizoarele nu se calibrează din fabrică.
O idee ar fi streaming-ul direct pe televizor ce este promovat de către mai toți jucătorii mari.
Televizoare curbate
Așa cum au apărut au și dispărut de pe piață. E un pic de marketing la mijloc, tocmai de aceea nu vreau să insist foarte mult pe această tehnologie. Mai jos aveți unghiurile de vizualizare pentru cei care vizionează la un televizor curbat. Unele persoane din cameră vor fi invidiate de persoanele care sunt în pozițiile optime ale televizoarelor curbate.
După ce am privit câteva astfel de modele nu mi-au făcut o impresie wow. Este contrastul un pic mai ok, dar nu mă dă pe spate, nu m-ar face să-l achiziționez în secunda 2. Unii spun că ideea a pornit de la marketerii care doreau ca imaginea să fie mai captivantă. Nu știu dacă este atât de captivantă pentru cei care stau în lateral.
Televizoare OLED
La finalul lui 2015 au început să apară tot mai multe televizoare cu tehnologia OLED. Până în acel moment nu prea puteai să te apropii de acestea.
Beneficiile tehnologiei OLED sunt destule. Este de notat faptul că imaginea este mult mai bună față de LCD. Lucrul ăsta se întâmplă datorită faptului că se emite lumina direct, iar unghiurile de vizualizare sunt mai bune. La fel și contrastul și culorile sunt mai luminoase.
Dezavantajul major este costul de producție. Sunt mult mai greu de produs, iar prețul acestora este mai ridicat. Din păcate, mai mult ca sigur, se vor lansa tehnologii de calitate îndoielnică, bazate pe OLED.
Televizoare cu funcții 3d sau nu?
Am descoperit și eu această funcție. Este foarte ok, dar lipsește comoditatea. Eu fiind un om care stă foarte mult în preajma luminii, în preajma monitoarelor, mi-e foarte greu să mă obișnuiesc cu 3d-ul. Este realist, este ok, dar ochii obosiți obosesc și mai tare. Sper că înțelegeți jocul de cuvinte.
Pe de altă parte, bate în ceafă tehnologia VR. Realitatea virtuală începe să fie din ce în ce mai comună, începe să se producă destul de mult conținut, ceea ce… cu greu se întâmpla cu 3d-ul. Practic, asta a fost una dintre greșelile celor care au lansat 3d. Prea puțin conținut.
Personal nu dau credit atât de mult nici VR-ului, deși cred că vor câștiga destul de mulți fani. Mă gândesc la cei care au ochelari, cei care sunt sensibili la schimbările de lumină, de „realitate”.
Momentan, tehnologia de mai sus a apus. E posibil să o vedem sub forma unei holograme. Până atunci mai avem de așteptat un pic.
Aveți grijă la funcțiile următoare:
- rezoluție
- contrast
- procesor video
- rata de refresh (refresh dinamic)
- conectivitate
- HDR, în cazul în care vă orientați spre un ultraHD
Conectorul HDMI
Conectorul HDMI este un standard de transfer al informației. Digital. Dacă sunteți interesați de ceva cifre la HDMI 1.3 aveți 10 Gbps rata de transfer, pe când la 2.0 aveți 18 Gbps pentru ca tehnologia Ultra HD avea nevoie de 60 Hz. Cel mai nou standard este HDMI 2.1. Toate cifrele le aveți aici, pe Wikipedia. Pentru gaming pe Playstation și Xbox ar fi bine să aveți porturi HDMI 2.1 pentru 120 Hz.
Încercați să nu fiți zgârciți și să alegeți cel mai ieftin cablu HDMI, dar nici cel mai scump nu o să vă umple de aur. Nici mărimea nu contează. Dacă îl luați de 2 metri sau de 5 metri, chiar nu este afectată performanța.
Sunt convins că mai sunt multe lucruri de discutat pe baza televizoarelor, pe baza viitoarelor achiziții, tocmai de aceea vă invit să discutăm în rubrica de comentarii. Eu și colegii mei vom încerca să vă răspundem cât mai la obiect.
Conector WiFi
Contează destul de puțin. În general, folosește cel mai nou standard de pe piață. Totuși, este în strânsă legătură cu router-ul de acasă. Puteți să lecturați aici câteva idei despre alegerea router-ului.
În general, dacă vreți ca imaginea să fie de cea mai bună calitate, ar trebui să folosiți portul LAN pentru a avea internet la televizor. Pe WiFi încă mai este de muncă. Ar fi interesant să avem dual band și pe modulele de la televizoare.
Tehnologia display-ului. Ce tip de panou să aleg?
De-a lungul timpului au fost mai multe tehnologii. Emblematică a fost plasma. Aceasta a avut detalii foarte bune pentru subiecții în mișcare, un contrast bun, dar și unghiuri foarte bune de vizualizare. Totuși, acestea se „consumau” și trebuia intervenit la ele la o perioadă de timp.
Apoi au urmat display-uri LCD. Acestea au fost o evoluție față de plasme. Nu mai trebuia realizată mantentanță, culorile nu erau chiar atât de ok, dar consumul a fost îmbunătățit și la vremea aceea chiar era o evoluție. Acum sunt de domeniul trecutului.
În zilele noastre, lupta se dă pentru miniLED-uri. Acestea sunt o îmbunătățire a LCD-ului, iar datorită diodelor LED ce lucrează la tensiuni mai mici au început să fie mult mai eficiente.
Tehnologie | Avantaje | Dezavantaje |
---|---|---|
LCD | Ieftine, ofera un bun raport dimensiune / pret. | Tehnologie este invechita, contrast este scăzut. |
LED | îmbunătățire a LCD-ului din punctul de vedere al iluminării | Unghi de vizibilitate redus și poate fi prezent „blacklight bleeding”. |
IPS | Consum mai ridicat față de LCD sau AMOLED, durata de viata mare, contrast îmbunătățit, unghiuri de vizibilitate foarte bune. | Dacă nu este calibrat corespunzător poate prezenta efect de halou în jurul obiecte luminoase pe fond întunecat. |
miniLED | Este o evoluție a LCD-ului din punctul de vedere a structurii. Merită din plin tehnologia, este o alternativă a OLED-ului, fără remanență. | Nivelul de negru nu este comparabil cu cel de pe OLED-uri. |
OLED | Este o tehnologie nouă, scumpă, ce ar trebui să intre în producție masivă în anii următori. Un articol complet aveți aici. | Este mult prea devreme să amintim dezavantajele. Poate cel mai mare este, momentan, prețul. |
Calibrare
În România nu am fost educați să calibrăm televizorul. Noi încă facem rate la BMW și îl punem pe gaz că nu reușim să îl întreținem. Așa se întâmplă și cu televizoarele. Investim 7-8000 de lei într-un televizor, dar când vine vorba despre calibrare, când vine vorba despre faptul că trebuie să obținem cele mai bune culori pentru televizoarele noastre, nu investim timp sau bani într-un astfel de serviciu.
Pentru că înțeleg foarte bine fenomenul calibrării am realizat un articol separat, în care să prezentăm informații despre calibrarea televizoarelor. Orice altă întrebare legată de calibrare vă rog să o adăugați în articolul de pe link-ul acesta.
În felul ăsta, cei care lucrează în domeniu vă vor răspunde pertinent la întrebările dumneavoastră.
Pe scurt, lumina din casa dvs este diferită, televizoarele sunt setate pentru a fi bine iluminate în showroom. Când ajungeți acasă aveți lumină diferită. De multe ori este combinată cea rece, cu cea caldă, un calibrator va seta așa cum trebuie televizorul dvs.
Se pune în discuție, în ultima vreme, calibrarea înainte de a ajunge acasă, în showroom. E o prostie foarte mare, o alegere de marketing, ce încearcă să vă ia fața cu servicii proaste.
Nu sunt calibrator de meserie, nu îmi fură nimeni pâinea de la gură, dar știu ce înseamnă o calibrare profesională. Aceasta se face în 4,5 ore, după ce s-au testat temeinic toate capabilitățile televizorului. Se fac cu echipament profesional, nu cu calibratoare de 1000 de lei.
Ce distribuitor de cablu avem? Cel mai potrivit televizor?
Nu cred că există distribuitorul perfect. Din punctul de vedere al imaginii, eu cred că cei de la Vodafone sunt cei mai ok. Din punctul de vedere al ofertei, cei de la DIGI sunt ok. Fiecare alege calitatea sau prețul.
Îmi place la DIGI faptul că au canalele HD la „liber”. Puteți să prindeți foarte multe programe chiar și cu pachetul analogic. Eu unul, la modelul meu de TV de la LG, este suficient să scanez pe Germania și îmi decodează programele românești. Toate acestea pentru că televizorul are DVB-C inclus.
Dar nu este o regulă, nu există un televizor mai bun pentru Telekom sau pentru DIGI sau Vodafone. La fel, dacă aveți box-uri de la ei trebuie să le ajusteze în funcție de nevoile voastre. Să aibă conectorii pe care îi doriți, de care aveți nevoie.
Televizor cu sunet bun
În mod normal, televizoarele au calculat foarte bine numărul de W pe care îi scoate. De cele mai multe ori avem 2 x 5W sau 2 x 10W. Înțeleg că foarte multe persoane vor să aibă și cel mai bun sunet pentru TV, dar uită că există și home cinema-uri sau soundbar-uri.
Cei care doresc o calitate a sunetului mult mai bună trebuie să se orienteze spre un sistem de sunet auxiliar. Nu putem avea pretenții la bass puternic, la înalte, medii și așa mai departe pe cel mai ieftin televizor de pe piață. Nu va fi niciodată așa ceva.
Plecăm de la premisa că nu putem să vă aducem în față toate modelele pe care le considerăm noi bune, de top.
Așadar, secțiunea de comentarii vă aparține pentru orice întrebare legată de domeniul televizoarelor. Nu știu dacă ne pricepem la toate, dar încercăm să deslușim problema pe cât se poate.
Cel mai bun TV
Branduri principale
- Sony
- LG
- Samsung
- Philips
- Panasonic
Branduri low cost
- Blaupunkt
- Utok
- Star Light
- Vonino
- Allview
Am încercat să realizez unul dintre cele mai interesante ghiduri pentru a vă îndruma în alegerea corectă a televizoarelor. De asemenea, vă invit să discutăm în comentarii pe baza acestor lucruri
Iulius a zis
Salut,
O recomandare tv 49″ intr-un buget de 3000-4000 lei? Va fi folosit pentru vizionare sport, filme.. mai putin jocuri..
Multumesc!
Yamasha a zis
Salut. Poți merge pe LG 49sj810v.
Daniel a zis
Buna, ma intereseaza acest tv Smart LG, 139 cm, 55EG9A7V, Full HD
ar putea fi o afacere sau as putea lua un fullHD, 4k? E putin peste buget dar daca se merita…..Eu sunt fan Sony si as lua un Lg de dragul OLED-ului
Multumesc.
Yamasha a zis
N-a avut niciodată prețul acela acel OLED. Nu se poate compara cu cele 4k. E un entry level, slab. Eu aș zice să te îndrepți spre LED în categoria asta de preț.
ADRIAN BOGDAN a zis
Salut! Vreau un tv pentru parintii mei la un buget de max 1500lei si sa indeplineasca urmatoarele conditii
– CLARITATE BUNA A IMAGINII ( asta imi doresc cel mai mult de la tv)
– LED
– NON SMART tv ( ei nu vor folosi asa ceva)
-diagonala 101cm sau mai mare
MULTUMESC!!!!
Yamasha a zis
Mergi pe ceva de la LG. Ei au cele mai ok modele în categoria asta de preț.
ADRIAN BOGDAN a zis
Am ales Samsung 40MU6172 la pretul de 1800lei. Se merita investitia, ce parere ai???
Sarbatori fericite!!
Remus a zis
Salut. Ce zici de acest Televizor LED Smart Horizon, 123 cm, 49HL7510U, 4K Ultra HD sau daca ma poti ajuta sa gasesc altceva cu diagonala intre 123-127 cm intrun buget de pana la 2300 ron, multumesc
Valentin a zis
Televizor LED Smart Samsung, 125 cm, 50MU6102, 4K Ultra HD
vs
Televizor LED Smart Samsung, 123 cm, 49M5502, Full HD
Salut.
Am această dilemă.
Te rog ajuta-ma cu un sfat in legatura cu cele două.
Si/sau daca ai o altă sugestie.
Mersi mult
Albert a zis
Buna seara,as dori sa achizitionez un tv de la sony ,smart tv android,.distanta de vizionare este 3.5—4 m
Yamasha a zis
Cam ce buget ai disponibil?
Albert a zis
Cam 4500 lei,sa fie de 49 inchi
Claudiu a zis
Sony 55xe8577…se încadrează în bugetul tau …știu că nu este de 49″ dar nu o sa ți para rău deloc…și oricum la o distanta de vizionare de 3,5-4 m se recomanda diagonala de 55″.
O seara plăcută…
Albert a zis
Daca cumpar de pe amazon.com un tv de 49 inchi 49xbr x900e,este bun pentru un dormitor ,distanta de vizionare de 3,5 m
Florin a zis
Salut, spune-mi te rog ce parere ai despre modelul asta: Samsung, 40MU6102.
Sau poti sa-mi faci o recomandare pentru un model de 40 inchi? In primul rand ma intereseaza imaginea dar si viteza de raspuns la comenzi. Nu ma intereseaza neaparat smart dar as vrea sa functioneze HBO Go, ceea ce pe android tv sau la unele marci am inteles ca nu merge. Si sa fie cel putin full hd. Multumesc.
Albert a zis
Ma intereseaza de la sony,de 49 inchi
ana a zis
mai bine mergi pe 40mu6172. e tot 1800. la altex, nu la emag.viteza de raspuns rapida, insa hbo go incarca greu. cred ca de vina e aplicatia lor. dureaza deranjant de mult sa deschida aplicatia, apoi filmul. apoi merge fff blurat cateva secunde. pe netflix si youtube nu am probleme. merge fluid. conexiunea e prin wi fi
Yamasha a zis
Ar fi ok să mergi pe varianta cablu de internet băgată în TV. E posibil să fie una dintre cauze.
Florin a zis
Care e diferenta intre 40MU6102 si MU6172?
Yamasha a zis
Design, USB-uri. Nimic notabil.
Florin a zis
Modelul asta, 40MU6102 – 6172, zici ca e ok?
Florin a zis
La LG gasesc vreun model la 40 inchi? Nu pot sa pun mai mare, maxim i-mi incape 94 cm latimea. Distanta de vizualizare e cam 2,5 metri. Acum am un LG, model mai vechi, de 32 inchi, pe care as vrea sa-schimb.
Claudiu a zis
Buna ziua și La multi ani!
Am și eu o “problema” dacă mă puteți ajuta.
Am achitionat de curând un sony 49xe9005 și nu prea mă înțeleg cu setările când e vorba de imagine.
Despre ce este vorba:
La anumite filme imaginile se vad sacadat ( de exemplu când mișcă capul mai repede sau la scene mai rapide )…
Știu că e vb de setarea motionflow dar nu mi dau seama cum sa o reglez mai bine …Știu că televizorul este foarte bun..deci mă gândesc că nu fac eu ceva bine din reglaje…
La modul MISCARE daca selectez UNIFORM și la mod FILM selectez INTENS dispare tremuratul dar imaginea devine că la teatru numai zici că mă uit la film…
Mulțumesc!
O zi frumoasa să aveți…
Calin Bradean - Calibrator video TV a zis
Buna ziua Claudiu si „La multi ani tuturor pasionatilor de TV-uri” !
Setarea de motionflow e personalizata individual in functie de frecventa de cadre a semalului injectat sau decodat. La calibrarea catv – cablu, in mod normal valorile se deremina simuland injectarea semnalului 1080i 50Hz 8bit 4.2.0 si se regleaza judder-ul pentru evita tremuratul si a estompa judder-ul. Exista o combinatie de trei variabile, de aceea e dificil de determinat trei necunoscute in ecuatie iar fara aparatura profesionala de calibrare [generator de tripleti RGB], e relativ dificil.
Pentru cablu 1080i/50Hz
-Motionflow setat: personal
-Smoothness: +1
-Clearness: 0
-Cinemotion: mediu
Pentru semnal 1080p/24Hz
-Motionflow setat: personal
-Smoothness: +2
-Clearness: +1
-Cinemotion: mediu
In acest caz, la activarea BFI [black frame insertion] luminanta de varf va scadea si va intuneca imaginea, dar in compensare va trebui ridicat valoarea backlight pentru a reveni imaginea la luma initial.
Aceste adnotari nu sunt universal valabile, dar sunt un punct de plecare in evaluarea afisarii fluentei miscarii pe panelurile Sony de 100Hz.
Claudiu a zis
Revin ( pentru că nu știu de unde sa editez )
Cablu este de la Digi, mufa hdmi…am dat comanda și de cartela Ci+ poate are vreo importanta…
Mulțumesc încă odată…
Yamasha a zis
Salut Claudiu. Ți-a lăsat Călin ceva informații mai sus.
Claudiu a zis
Da… mulțumesc frumos..
Între timp mi am dat seama de unde era problema… De la decodorul Digi pe care îl dețin…sacada imaginea destul de mult…am scos cablul din decodor și l am introdus în televizor direct și …minune televizorul vede f bine ( in special cele HD) … fără sacadări …fara nimic
Am dat comanda și de o cartelaCI+.
Mulțumesc oricum… M ați ajuta de fiecare dată când am avut nevoie…
O zi frumoasa să aveți.
Yamasha a zis
Îmi poți spune exact despre ce model de decodor este vorba? Mă gândesc că vor veni colegi care vor avea aceeași problemă și ar fi ok să eliminăm toate problemele. 🙂
Claudiu a zis
Decodor Digi Tv Kaon NA1600 HD Asta este pungașul care mi a scos peri albi…?…
Claudiu a zis
Am mai găsit pe net despre problema asta cu anumite decodoare tot de la firme de cablu tv care cică in loc sa transforme semnalul in HD așa cum scria pe ele , reușeau să le transmită foarte prost și de aici și imaginea slab calitativa , adică ce era pe țeavă ( cablu) era bine dar ce ieșea din aparat ieșea rău…
Ma rog…o explicație mai plastica…
Yamasha a zis
Am înțeles. Eu de aceea prefer să merg direct pe CATV acolo unde poate fi decodat. Până la urmă transportul tot pe asta se face. Când va veni transportul direct pe fibră va fi altceva.
Narcis a zis
Salut! As vrea si eu sa cumpar un televizor. Imi doresc televizorul cu cea mai buna calitate a imaginii. Nu ma intereseaza neaparat smart-tv-ul pentru asta as apela la un chromecast ultra care e destul de bun. Vreau sa fie 4k, sa nu aiba intarzieri: nici in scenele de actiune, nici cand te joci pe consola. Vreau sa aiba diagonala intre 100-111 si pretul intre 2000-2800 lei. Ma poti ajuta cu un sfat?
ana a zis
eu am ue40mu6172, samsung, 101 cm, 1800 lei de la altex. pe netflix , prin wi fi, se misca foarte fluid chiar si in scenele de actiune. parca prea fluid pt mine, inca nu m-am obisnuit. nu e 4 k nativ, ci aproape 4k, adica 3840×2400 . dar care mai este diferenta pana la 4096 × 2160 care e 4k pur ?
face upscale impresionant, cel putin pt mine, nici nu zici ca te uiti la un clip doar hd de pana in 1280×720. nu mai zic ca creste calitatea in functie de calitatea surse, fhd, 2k, 4 k .. 🙂
Claudiu a zis
Pentru Albert,
Salut si La Multi Ani…
Sony x900e este un televizor foarte bun. ( In romania stiu ca se vine ca Sony 49xe9005 )
La 3.5 m la inceput o sa ti sa para ok 49″ dar dupa o perioada o sa ti doresti unul mai mare.
De amazon nu stiu sa ti zic ca nu am comandat nimic pana acum…ma gandesc ce o sa faci la garantie ( asta daca vei avea vreo problema )
O zi frumoasa in continuare…
Albert a zis
este vreo diferenta intre 49 x900e si 55 x900e in afara de diagonal.ce parere aveti de 55 x930e?
Yamasha a zis
Nu este nicio diferență. E același model realizat pe mai multe diagonale.
Albert a zis
De modelul 55 x930e de la sony ce parere aveti
Claudiu a zis
Sony 55x930e e este un model foarte bun..mai bun decât 55x900e din mai multe puncte de vederea (intra pe „display specification” și fă comparație între ele), dar sare mult de bugetul propus…dacă ești pasionat de filme merita…daca urmărești cablu și ocazional filme…nu cred că merită investiția..per total 55x900e își face treaba foarte bine
Albert a zis
Multumesc frumos pentru raspuns.daca pute ti sa imi faceti recomandare de smart tv de 80-82cm mai bun
Claudiu a zis
Pt Albert
Mai degrabă iei 55x900e și îl calibrezi…și…sa vezi atunci diferența…
Albert a zis
Un model de sound bar pentru tv sony xbr49 x900e.
Si un model de smart tv de 80cm bun. multumesc frumos
Claudiu a zis
Nu prea ai ce sa alegi la dimensiunea asta… neapărat să fie fullhd…Sa zicem samsung 32j5200 că ar fi un televizor ok…
Despre sound bar nu pot să mi dau nici o părere…
O zi plăcută
Sandu Dumitru a zis
Buna si La multi ani!
Poți sa-mi spui te rog pentru o distanta de vizionare de 2,5m ce diagonala ar fi indicata (49″ sau 55”) pentru un tv 4k? Inițial m-am orientat către un LG (55SJ850) sau un SONY (55XE9005) dar mi se pare ca-m mare.Ma poți ajuta cu un sfat pentru diagonala și tv.
Mulțumesc.
Yamasha a zis
Eu aș rămâne la maxim 49. E optim, după părerea mea. Și-aș merge pe Sony dintre cele 2.
Sandu Dumitru a zis
Multumesc frumos pentru raspuns.M-am decis sa urmaresc ofertele pentru Sony (49″)
bogdan a zis
SALUT SI LA MULTI ANI, SPUNE-MI TE ROG SI MIE CE SA ALEG DINTRE URM TV SI CAM CARE AR FI ORDINEA CA SUNT INTRO MARE DILEMA LG OLED 559AG7V LA 4500 SAU LA 4000 RESIGILAT , LG 55SJ810 NOU LA 4400, LG 55SJ850 RESIGILAT LA 4300 SAU SONY 55XE8577 LA 4200 RESIGILAT, AS MERGE PE OLED DAR NU STIU CAT DE MARE E DIFERENTA INTRE ACEST OLED SI LG SERIA SJ TINAND CONT DE FAPTUL CA SJ ARE WEBOS 3.5 SI OLED 2.0 INSA IMAGINEA CRED CA E MAI BUNA PE OLED, NU STIU CAT DE MARI SUNT DIF INTRE SJ810 10 BITI (8+2) SI 850 10 BITI, SI APOI INTRE SJ SI SONY 8577, 10 BITI, NU PREA INTELEG CARE E TREABA CU BITII ASTIA SI CAT MA AJUTA PE MN CAND MA UIT LA UN FILM HD PE PROTV DE EX.
A-SI DACA SE POATE AS DORI UN RASPUNS MAI DETALIAT SA MA LAMURESC SI EU
MULTUMESC FRUMOS
Yamasha a zis
Salut. Nu merită să te îndrepți spre OLED la nivelul ăsta de preț. E o glumă bună acel FULL HD.
Stefan a zis
Salut,
Ma uit dupa un TV 4k smart de 49″. Pare interesant LG 49SJ810V, dar nu imi dau seama daca pot reda pe el filme de pe un NAS, fara sa am probleme la preluarea subtitrarilor etc. Stiu ca ar trebui sa aiba DLNA, dar la acest TV este trecut doar Network File Browser Yes .
Poti sa ma ajuti cu o parere sau o alta recomandare in acest sens?
Multumesc.
Yamasha a zis
N-ar trebui să fie probleme cu subtitrările.
MArian a zis
Salut, am de gand sa cumpar si eu un tv 4k de 49 50 inchi cu un buget intre 3000 si 4000 de lei max si m-am orientat spre urmatoarele modele:
Televizor LED Smart Panasonic, 125 cm, TX-50EX703E, 4K Ultra HD
Televizor Smart Android LED Sony Bravia, 123.2 cm, 49XE8077, 4K Ultra HD
Televizor LED LG Smart TV 49SJ810V Seria SJ810V 123cm argintiu 4K UHD HDR
Televizor LED Smart Samsung, 123 cm, 49MU7002, 4K Ultra HD
Televizor Smart Android Philips, 123 cm, 49PUS7502/12, 4K Ultra HD
Dintre toate panasonicul me tenteaza cel mai mult poate si din cauza pretului, samsungul m-ar tenta din cauza ca are un panel VA si ar fi mai bun pe contrast decat IPS, Lg pare si el bun,philips-ul ar avea cel mai bun panel. Deci spre ce sa ma orientez astept sugestii im zona de 49 de inchi.
Yamasha a zis
Într-adevăr, varianta cea mai bună este Panasonic. Pe locul 2 aș alege LG.
Macavei a zis
Salut,
am achizitionat recent un PS4 Pro , acum as dori sa.mi schimb televizorul cu unul 4K,
distanta de vizionare/playing ? este de aproximativ 2m.
Avand in vedere gama larga de produse eu unul m.am pierdut in pixeli , preturi si diagonale:) ,
asa ca o pare, sugestie in plus daca aveti va rog ? . Bugetul maxim este de 3000ron diagonala maxim 120″( asta sa includa tot tv-ul nu doar ecranul)
Eu m.am uitat mai mult la tv-le de mai jos, dar nu stiu daca sunt ok pentru gaming (aceasta fiind cauza achizitionarii unui nou tv).
Orice alta varianta este binevenita .
Televizor LED Smart Android Philips, 108 cm, 43PUS6412/12, 4K Ultra HD
Televizor LED Smart Panasonic, 101 cm, TX-40EX600E, 4K Ultra HD
Televizor Smart LED Sony Bravia, 108 cm, 43XE7077, 4K Ultra HD
Cu stima,
Raul
Am uitat sa mentionez ca viitorul tv va fi folosit si pentru filme la care distanta de vizionare va fi de aprox 4m
Multumesc
Yamasha a zis
Salut. Mergi pe Panasonic.
Marius a zis
Va salut ! Doresc un sfat din partea celor care se pricep, in privinta alegerii celui mai reusit tv UHD 4 K cu diagonala de 40 ” ! Multumesc !
Yamasha a zis
Un buget?
Vaty a zis
1 850 lei.
Marius a zis
2000 +/- 300 lei
Claudiu a zis
Salut, doresc sa achizitionez un televizor pana in pretul de 1600 de lei, televizorul va fii folosit la vizionat filme, seriale, youtube, poate netflix, posturi tv,
Am gasit Philips 32pfs6402.
Imi poti spune te rog daca merita achizitionat sau sa ma indrept spre alceva la pretul asta?
Daca ai si alte recomandari sunt bine venite.
Multumesc frumos.
Yamasha a zis
E ok pentru ceea ce oferă, dar nu te gândi că faci mare lucru cu el. Oricum, e un mare plus că are android în categoria asta de preț. Nu găsești altul de genul.
Claudiu a zis
Multumesc frumos pentru raspuns.
Marius a zis
Bună vă rog să mă ajutați să aleag un televizor dintre cele două Sony 49xe8005 sau Sony 55xe7077.Ma interesează m-ai precis dacă merită diferența de 1000 RON. Mulțumesc
Calin Bradean - Calibrator video TV a zis
Bună seara. Nu văd diferența de 1000lei intre cele două. As opta pentru 55XE7077 Ambele sunt pe 50Hz, 8077 este IPS cu negru slab. Cel puțin la partea de contrast. Ambele cu procesor X1
Vaty a zis
Ce panou are Samsung 40MU6172, Smart Ultra 4K UHD, 101cm, Tizen? Merita luat daca am DIGI? Ce rata de refresh are? Multumim.
Calin Bradean - calibrator video TV a zis
Buna ziua Vaty. Samsung 40MU6172 este echipat cu panel VA , 8bit, iluminat direct led. Frecventa de refresh a panelului este de 50Hz. Este un 4K entry, mediocru in afisarea fluentei miscarii, dar bun la raportul de contrast. Strict pentru semnal catv (DIGI) o mai buna optiune ar fi Samsung UE43M5672 pentru restul de materiale sau semnal 4K, 40MU6172 este superior.
Andrei C a zis
Salut!
As vrea sa-mi iau un TV de 49, 4K (distanta de vizionare e undeva la 2.5-3m). La sugestia unui amic, m-am uitat spre Samsung 49MU7072 si l-am gasit la un pret bun pe avstore. Imi place aspectul la 7072, se vede ca e ceva mai calitativ si apreciez si modul in care au gandit partea de management al cablurilor. Intrebarea mea e daca merita diferenta de bani fata de sa zicem un seria 6 care e cu aprox 1000 lei mai ieftin?
Am inteles din commenturile de mai sus ca un model recomandat ar fi si ceva de la LG, insa acum am un LG 32LF651V si nu sunt incantat de fluiditatea in meniuri.
Yamasha a zis
Nu putem compara un entry level cu un model din gama medie. Pe afară, da, mai toate Samsung-urile arată bine.
Andrei C a zis
Am inteles. OK, atunci ce zici, merita acel 47mu7072 3500 lei sau sa ma uit si la alte branduri? Nu ma intereseaza foarte mult sa fie cu Android, pentru ca folosesc si un Apple TV pentru aplicatii OTT
Cosmin a zis
Buna seara,
Doresc sa achizitonez un smart tv, pretul sa fie maxim 1500 lei cu diagonala de 80 cm, full hd, distanta de vizualizare de aproximativ 2,30 m
Va rog sa-mi spuneti daca modelul de la Samsung UE32M5602A este ok din punct de vedere al contrastului, hz si cum imi dau seama cati hz are si ce contrast? Panelul este ok la acest model? Din ce am mai citit pe aici, cele de la samsung se misca cel mai ok pe partea de smart, avand destule aplicatii.
Sunt mai multe modele, de exemplu intre UE32M5002 si UE32M5502 care este diferenta in caz ca nu gasesc exact acest model?
Imi recomandati alta marca? Mentionez faptul ca nu am decodor, conteaza ce fel de tuner are televizorul pentru a receptiona posturile HD?
Va multumesc!
Yamasha a zis
Salut. Sunt modele foarte ieftine. Diferențe nu sunt notabile între ele. Practic, vorbim de aceeași serie, dar cu mai multe USB-uri, design un pic diferit. Dacă aveți DIGI ar trebui să aveți la liber programele TV HD.
Cosmin a zis
Imi puteti spune va rog daca se poate instala adobe flash player pe Samsung 32M5502 si cum anume?
Am sunat la samsung si mi-au spus ca acest program nu se poate instala pe tv, pe net fiind cateva tutoriale de instalare in acest sens.
Va multumesc!
Yamasha a zis
Sincer, nu am folosit așa ceva. Am căutat mereu site-uri care au nevoie de HTML5 și nu e nevoie de flash player. Bănuiesc că vrei să te uiți pe site-uri de filme online.
Pe forumul de la Adobe zic că nu e suportat flash-ul de televizoare. Am căutat și pe Youtube și am găsit asta. Nu am testat, nu știu dacă funcționează. Se discută de retragerea flash-ului de pe piață, Chrome deja îl blochează în multe situații…
Cosmin a zis
Sunt anumite jocuri in browser care cer adobe, pentru asta voim. Am sunat astăzi la Samsung și mi-au spus ca nu este posibil sa fie instalat. Varianta de pe YouTube o găsisem și eu, dar site-ul nu este valabil. Alta varianta pentru jocurile care cer adobe flash player care ar fi?
Mihai a zis
Azi am cumparat de la Altex un Sony Bravia 4k HDR, KD43XE8077S la 3400 ron.
As dori sa stiu detalii despre raportul calitate/pret si cum fac sa vad cat mai mult continut 4k (sunt oarecum novice in domeniu dar stiu ca exista carduri CI sau CI+ parca de la diferite companii de cablu, poate imi recomandati si o companie mai potrivita, UPC, RDS…). Stiu, am cumparat 4k si abia dupa ma gandesc cum sa il exploatez mai bine. Sper doar ca nu am gresit prea mult. Daca stiti si cateva lucruri care mi-ar fi de folos in exploatare (aplicatii prin android, optiuni ale telecomenzii, lucruri pe care poate nu le-as descoperi usor) v-as fi recunoscator.
Yamasha a zis
Păi la operator aflați mai multe informații. E un model ok, recomandat de multe ori pe blog. Ca aplicații… aveți aici un articol interesant, zic eu.