UHD Alliance reunește cineaști, companii CE și studiouri de la Hollywood pentru noul “Filmmaker Mode”

UHD Alliance (UHDA) împreună cu lideri din domeniul electronicelor de consum, cu studiourile de la Hollywood și membri ai comunității de cineaști anunță lansarea unei colaborări în ceea ce privește un nou mod de vizualizare a filmelor și serialelor TV numit “Filmmaker ModeTM”.

„Filmmaker Mode” va permite privitorilor să se bucure de o experiență cinematică atunci când privesc filme la televizorul UHD, dezactivând toate funcțiile de post-procesare (de ex. liniarizarea mișcării etc.) astfel încât filmul sau emisiunea tv să fie redate exact așa cum a fost intenționată de către cineast, păstrând rapoartele de aspect corecte, culorile și viteza cadrelor. 

LG Electronics, Panasonic și Vizio și-au anunțat sprijinul pentru „Filmmaker mode” și și-au exprimat interesul de a reda această intenție creativă în spațiul casnic. Produsele specifice și planurile de implementare vor fi anunțate de fiecare companie la momentul oportun.

Televizoarele actuale folosesc funcții avansate de procesare video pentru a oferi consumatorilor o gamă variată de opțiuni pentru vizualizarea diverselor tipuri de conținut, de la sport la jocurile video. „Filmmaker Mode” va permite privitorilor să se bucure de o experiență cinematică atunci când privesc filme la televizorul UHD, dezactivând toate funcțiile de post-procesare (de ex. liniarizarea mișcării etc.) astfel încât filmul sau emisiunea tv să fie redate exact așa cum a fost intenționată de către cineast, păstrând rapoartele de aspect corecte, culorile și viteza cadrelor.  

Elementul care diferențiază Filmmaker Mode este faptul că va fi o expresie pură, curată a felului în care filmul a fost gândit să arate în momentul în care a fost realizat”, a declarat Rian Johnson, regizorul “Star Wars: The Last Jedi” și al filmului “Knives Out”, care urmează a fi lansat în curând. 

LG Electronics, Panasonic și Vizio și-au anunțat sprijinul pentru „Filmmaker mode” și și-au exprimat interesul de a reda această intenție creativă în spațiul casnic.

În timp ce studiourile și producătorii de echipamente electronice de consum au lucrat îndelung pentru a oferi noi tehnologii de divertisment și experiențe speciale pentru consumatori, Filmmaker Mode marchează prima colaborare care implică liderii comunităților creative.

2 Comments

  1. Amy September 3, 2019
    • Yamasha September 4, 2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.