Totul despre televizoarele OnePlus

Este un hype incredibil pentru produsele celor de la OnePlus. Dacă nu aveți un telefon de la aceștia sau nu aveți prieteni cu așa ceva probabil că nu știți nimic despre ei.

Aceștia au pornit cu ideea că vor face telefoane de ultima generație, la preț foarte mic. Vremurile au trecut, și-au făcut un nume, iar telefoanele lor nu mai sunt nici cele mai bune, dar nici cele mai ieftine.

Între timp, sursele lor de marketing au început să fie din ce în ce mai ok, iar oamenii se promovează foarte bine. Au zis că trebuie să se extindă și să realizeze și televizoare.

Practic, au luat panel-uri de la Samsung și vor dezvolta un televizor bazat pe tehnologia QLED. Sigur, odată ce se anunță ieftinirea panel-urilor OLED mă așteptam ca aceștia să poarte negocieri cu LG, dar poate că încă nu riscă cu tehnologie premium. Se știe faptul că sunt vânzări de până 10% pentru tehnologia OLED, față de piața de 90% pentru LED-uri.

Televizoarele vor avea licență de android și, cel mai probabil, vor încerca să facă un ecosistem cu telefoanele lor. Știm deja că sunt foarte buni din punctul ăsta de vedere, tocmai de aceea au primit atât feedback pozitiv.

Sunt curios să văd ce tip de procesoare vor folosi pe televizoarele lor. Se știe că Snapdragon este pe lista acestora atunci când vorbim de telefoane, dar ar fi interesant să vorbim despre aceștia și la televizoare pentru că eu unul nu știu să fie vreunul cu altceva în afară de MediaTek. Și, pe lângă acest aspect, hardware-ul nu este tocmai cel mai ok pe televizoare.

Leak-urile arată că vor rula android 9, vor avea 3 GB de RAM și vor folosi MediaTek MT5670 cu Mali G51.

Cred că ar fi un pas important intrarea celor de la OnePlus în zona de televizoare pentru că android-ul de pe televizoare încă suferă. E drept, de la android 8 s-au mai rezolvat problemele.

Cei de la Oneplus au confirmat că televizoarele vor avea Dolby Vision. Rămâne de văzut dacă vor fi compatibile și cu HDR10. Se pare că vor avea 8 difuzoare de 50W, compatibile cu Dolby Atmos.

Vor acoperi gama de la 43′ până la 77′, dar pentru început vor fi modele de 55′.

Nu este o idee rea să apară și concurenți pentru cei tradiționali, dar dacă investițiile în viitoarele tehnologii nu vor fi disponibile practic, nu vor fi wow. În plus, un telefon se livrează foarte bine din afara țării, dar când ne referim la un televizor… e greu să fie livrat și în țară, fără incidente.

Când primesc la teste televizoare, niciodată nu se aleg curieri tradiționali din cauza acestui fapt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.