Televizoarele anului 2017… la raport. Impresii

Sunt întors de câteva ore de după un raid în magazine. Am vrut, ca de fiecare dată, să iau pulsul showroom-urilor și să mă joc cu cât mai multe televizoare. Erau atât modele din seria 2016, cât și modele din seria 2017.

Am dat peste modele curbate, cât și peste modele cu design clasic.

Nu știu dacă pot zice că este ceva nou, momentan, față de 2016. Sigur, îmbunătățiri sunt, se scot umbre, se umblă software la anumite modele încât imaginea să fie cât mai corectă.

De exemplu, mă amuzam de cum X-reality pro de la Sony încearcă să revoluționeze imaginea. De fapt și de drept, corectează greșelile pe care le făcea fotograful sau videograful când lăsa nu făcea post procesare așa cum trebuie pentru materialul pe care îl aveau.

Am văzut și tehnologia QLED, de la Samsung, prezentată cu mare fast. Cu lumina din showroom diferențele erau foarte mici între acestea, mai ales că erau materiale de foarte bună calitate.

Samsung, chiar dacă au plusat foarte mult pe ambalatul noii tehnologii nu mi se pare deloc ok. Eu, personal, nu mi-aș lua așa ceva. Imaginea este atât de nenaturală de parcă vorbești cu un băiat care a început să proceseze imagini după 2 zile și n-a găsit decât 2 slidere: tint, temperature.

Așadar, n-aș recomanda Samsung din punctul ăsta de vedere.

Cât despre curbate, în afară de deformările clasice… au început să îmi placă. Am văzut unghiuri ok de vizualizare. Ce-i drept, filmulețele erau extrem de procesate și luminoase. E posibil să mă „fi furat” un pic.

Sony sunt interesanți, destul de ok ca imagine, deși s-ar putea mai mult, s-ar putea să fie mai luminoase, mai ok. Ca sistem de operare mi-au plăcut, deși varianta cu Linux e mult prea sărăcăcioasă în opțiuni.

LG, pe partea de LCD/ LED… parcă sunt în același loc. Poate că nici n-au vrut să avanseze, poate că vor să vândă mai multe OLED-uri. Habar n-am de strategia lor. Oricum, imaginea e ok, se apropie de natural…

Philips, Philip nu știu pe unde sunt. Nicio schimbare, modele destul de groase… Imaginea oarecum ștearsă, dar sunt convins că dacă te joci un pic la setări faci treabă ok.

La Panasonic n-am înțeles niciodată funcțiile smart. Sunt și nu sunt. În fine…

Nu vreau să duc iar discuția spre OLED, dar aștept ca tehnologia să facă pași măreți și să poată și marea masă de oameni să o folosească.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.