Se ieftinește producția de panel OLED?

Se întâmplă lucruri interesante pe piața de OLED-uri. Unii ar spune că cei de la LG ar face lucrurile tot mai bune, asta reieșind din faptul că cei de la Samsung au tăiat din piața de LCD-uri, mai ales dacă ne referim la telefoane, alții ar spune că Samsung taie din costurile de producere pentru LCD-uri pentru a intra pe piața de OLED-uri.

Nu știm acest lucru, momentan, dar zvonurile sunt că se vor ieftini televizoarele OLED.

Pe măsură ce vor fi tot mai multe firme producătoare de panouri, cu siguranță prețul va scădea. Totuși, eu unul sper ca lucrurile să nu meargă într-o direcție proastă.

Altfel, cei de la LG anunță că fabrica din Guangzhou va putea livra peste 60 000 de unități pe lună, adică undeva la 720 000 de unități pe an, iar din 2021 vor putea livra peste 1 milion de unități și peste 10 milioane din 2022. Sigur, nu sunt unități vândute doar de divizia de televizoare de la LG, ci și de la partenerii de la Hisense, Philips sau chiar Sony.

Mă refer la faptul că, dacă reușesc să scadă din prețuri, automat nu vor mai avea aceleași venituri și cercetarea va mai suferi. Totodată, dacă prețul este mai mic, e posibil să avem calitate tot mai slabă a imaginii.

Dacă țineți bine minte, acum ceva ani, erau ceva OLED-uri FULL HD, de proastă calitate. Probabil că au făcut un test, în acea perioadă, dar nu mi s-a părut deloc ok.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.