Nu obișnuiesc să folosesc funcțiile smart ale televizoarelor. Totuși, nu pot să nu observ că oamenii doresc să aibă gadgeturi „deștepte” în casă. Însă, nu de puține ori plătim foarte mult pentru aceste funcții.
Marea greșeală a multor oameni este că nu fac alegerile care trebuie. Știm foarte bine că nivelul de trai din România nu este cel mai fericit, dar de multe ori avem persoane care aleg să „cumpere marketing” în loc să achiziționeze cu cap.
E drept, în categoria televizoarelor ieftine nu găsim branduri importante ce pot fi achiziționate și să aibă tot felul de funcții, însă dacă ne informăm puțin, avem ocazia să facem alegerile mai bune.
Articolul de aici va fi actualizat de fiecare dată. După cum vedeți feedback-ul din articol este din ce în ce mai ok, iar oamenii doresc surse de încredere pentru a se informa.
Adevărul este că dacă ne orientăm spre un televizor cu funcții smart și este destul de ieftin, avem toate șansele să alegem unul deloc performant.
Soluții pentru a înlocui funcțiile smart
Cu puțin efort găsim câteva soluții pentru a avea o alternativă deloc rea pentru televizoarele noastre. Chiar putem suplini, într-o anumită măsură și conectarea laptopului la televizor.
Îmi vin în minte cel puțin 3 soluții de acest fel:
- MusicPad-uri sau orice astfel de gadgeturi, aveți un articol aici.
- Chromecast, disponibil la preț ok aici
- Mini televizoare cu android
Dacă discutăm despre tv box-uri este un pic mai complicat. Mă refer la faptul că acesta nu se găsește oficial în România. Dar, cu ajutorul tehnologiei, China este foarte aproape. Iar cu puțină atenție puteți să selectați EU și să îl primiți din depozitul din Europa.
Asta înseamnă că toate taxele de aici nu veți mai fi nevoiți să le plătiți.
Nu este foarte scump, iar dacă ne gândim că are codec-ul H.265 și decodează 1080P fără probleme eu zic că este o afacere foarte bună. În plus, puține televizoare foarte ieftine vin cu procesor quad core.
Totul este să aveți un port HDMI liber la televizor.
luca a zis
Apropo de ultima propoziție (”Totul este să aveți un port HDMI liber la televizor.”). Noi avem un desktop cu 1 hdmi +3 displ.port, (lipsă la televizor), dar am eșuat, în conectarea PC-TV(ca monitor), inclusiv după folosirea adaptorului DP-HDMI (lăudat în Altex Poiești).
RUGAM o soluție pentru. conectarea desktopului la televizor.
Yamasha a zis
Explicați-mi exact ce ați vrut să faceți. Nu prea înțeleg ca să vă pot ajuta.
luca a zis
Mulțumesc pt oferta de ajutorare.
1. N-am reușit conectarea desktop-televizor prin cablu, wifi, router (propuse de div. site-uri) ; 2. Măcar unul din cele 3 displ.port (DP), lipsă din tv-ul meu, dacă ar fi fost, poate reușeam ; 3. Dacă ați recunoscut desktopul ( fsp website : pc case cmt 520), știți că am și al 2-lea hdmi (conectat la placa video). Nu l-am folosit, deși era recomandat (dual monitor tools ș.a.). datorită părerilor împărțite ale specialiștilor. Am nevoie de el. Aș vrea să-l folosesc ;
4. Ar fi fost bine (obligatoriu,în acest caz,susțin unii spec.) să folos.mai des al 2-lea hdmi ?
Sper că mă veți ajuta să conectez televizorul la pc.