Vă povesteam, în articolele precedente, că cei de la LG au marketing interesant. Cred că și despre cei de la Samsung putem spune același lucru, mai ales pe piața locală unde sunt mult mai prezenți decât alții. Țin minte că la noi au realizat o conferință de presă impresionantă.
Știți că cei de la Samsung au spus că tehnologia OLED nu este pregătită, mai bine zis nu este suficient de matură pentru a fi lansată pe piață. Așa că s-au reorientat și au lansat QLED. Această abreviere vine de la Quantum Dot Light Emitting Diodes.
Interesant este faptul că cei de la Samsung adoptă o strategie de marketing menită să aducă un pic de confuzie celor care vor dori să achiziționeze un televizor în perioada următoare.
V-am tot vorbit despre tehnologia OLED, iată că Samsung propune tehnologia QLED. Dacă nu suntem atenți și nu știm despre ce este vorba putem să alegem greșit.
De unde a plecat QLED-ul?
Totul a plecat de la o companie numită QD Vision. Ei au descoperit, pentru prima dată, această tehnologie. Soluția lor promite culori mai bune, eficiență de lucru și costuri reduse de producție.
Lucrurile acestea nu sunt noi, de fapt și de drept, au fost prezentate încă din 2010. Puteți să urmăriți materialul de mai jos de 7 minute ce vă prezintă inovația de la vremea aceea. Aceste lucruri trebuie sa vă dea de gândit că au trecut ceva ani de atunci și abia acum se implementează ușor, ușor descoperirile.
Dacă nu v-ați făcut o idee până acum. Ce este QLED?
QLED sau QD LED este considerată a fi o tehnologie superioară față de cea a OLED-urilor. QLED-ul înseamnă că sunt 4 diode emițătoare de lumină de aproximativ 100 nm grosime ce utilizează nanocristale pentru iluminare.
Pentru cei curioși, câțiva profesori au realizat mai multe teze privind această tehnologie.
Acolo veți găsi câteva manuale foarte interesante despre tehnologia de fabricație a QDLED-urilor.
Un avantaj al acestei tehnologii, la fel cum este și cea OLED, este acela că luminozitatea poate fi mai ridicată, iar culorile mult mai vii. Dacă stăm bine și ne gândim această luminozitate se bazează pe LED-uri albastre. Aceste leduri sunt destul de periculoase pentru ochi, pe termen lung. Ca fapt divers, eu mi-am achiziționat ochelari care să stopeze lumina albastră a gadgeturilor din jur.
Ca avantaje ale tehnologiei putem aminti:
- culori decente
- consum redus de energie, chiar mai redus decât OLED-urile tradiționale
- ultrasubțiri, lucrul acesta va fi de ajutor pentru designeri pentru a desena modele noi, tot mai interesante.
Articolul acesta trebuie citit de toate persoanele care petrec multe ore în fața calculatorului, în fața televizoarelor moderne.
Din punctul de vedere al culorilor nu trebuie să ne facem grijă, față de LCD această nouă tehnologie ne oferă experiență de vizualizare mult mai bună, unghiuri mult mai bune, dar și o acuratețe mai mare a culorilor reproduse.
Dacă ne gândim la faptul că și QLED-urile se bazează pe o iluminare din spate, cred că suntem cu toții de acord că negrul din imagine, dar și contrastul vor avea de suferit.
Unii spun că QUANTUM DOTS = LUMINOZITATE RIDICATĂ față de OLED = NEGRU CURAT.
Din punctul meu de vedere culorile vor fi mult mai vibrante, poate chiar mai saturate, pe aceste 2 tehnologii, iar producătorii vor avea vânzări tot mai ridicate atunci când prețurile vor deveni mai pământene.
Adaugă un comentariu