Când vorbim despre televizoare trebuie să ne referim la OLED. Când discutăm despre OLED-uri trebuie să aducem în față și tehnologia oferită de către cei de la Sony.
Și ce poate fi mai frumos de atât când vezi la lucru modele precum cele din seria 2018. Da, astăzi vă propunem o calibrare a unui televizor OLED de la Sony, din seria 2018. Este vorba despre mult așteptatul Sony 55AF8.
Îl găsim disponibil la un preț așteptat, din punctul meu de vedere. Undeva la 11000 de lei.
Întâmplarea face ca acest device model 2018 sa fie calibrat “înaintea” lui 55C8 care il aștept de ceva vreme.
Prima impresie este ca designul este mai spartan decat la predecesorul sau A1, finisajele fiind asemănătoare, telecomanda neschimbata, lipsa subwoofer-ului din spate.
Am gasit tv-ul intr-un mod „vivid” imposibil de digerat fata de precedentul B6 cu care a fost înlocuit (B6-le a fost calibrat anterior tot de mine) Este la „moda” sa zic printre cei comozi, sa activeze senzorul de lumina ambientala ulterior calibrării modului de zi, si sa vizualizeze si seara acelasi set-up putin mai dimat (pe noile modele atat senzorul ca si implementarea funcționalității acestuia este superioara si utila fata de modelele vechi desi puristii doresc moduri districte, dedicate fiecărui tip de content / lumina controalata/ambientala.
Am gasit trei moduri distincte de setare a nivelului de luminata a panelului, moduri conexe calibrarii zi/sufragerii ultraluminoase/noapte. Gradare fina cu/fara activarea functiei smooth gardation, fara banding si vignetari, contrastul intra in clipping foarte sus (peste94) semn ca intervalul dinamic este marit, procesare deosebita (implementarea combinatiei functiei claritate /creare realitate, foarte bine conceputa, fara a induce artefacte decat daca e folosita brutal) Detalii corect afisate la iesirea din negru, culori precise chiar in lipsa unui CMS customizabil, carente putin la primara rosu dar insesizabil in contentul rulat. Miscare fluent afisata chiar cu procesarea de interpolare pe off.
Dupa calibrare, test cu materiale HD – nu exceleaza la acest capitol, doar daca semnalul CATV este foarte bun:
- DIGI sport –tenis
- Eurosport HD –ciclism
afisate fluent si decent.
Upscalingul de la 1080p h264 (filme) insa foarte bun, materialele cu bitrate mare sunt foarte bine afisate.
Am testat NETFLIX cu/fara Dolby Vision bine afisat, la fel test cu PS4 pro, prosesorii OLED-ului mari amatori de gaming nedezlipindu-se de ecran. Materialele UHD-HDR, impecabile, de o vibranta si cristalinitate covarsitoare, fara repros afișate.
Ca si impresii personale, mi se pare un oled bun, o usoara imbunatatire fata de predecesorul A1 dar inca astept sa ma pronunt dupa ce voi testa/calibra si un LG C8.
Adaugă un comentariu