De multe ori, alegerea unui televizor nu este chiar ușoară. Am discutat și în trecut despre acest lucru, însă văd tot mai multe discuții despre diagonala optimă a unui televizor.
În fapt, aceasta nu există, dacă respectăm câteva reguli de bun simț, să zicem.
Tehnologia avansează zi de zi. Tocmai de aceea avem diferențe privind distanța de vizualizare spre un televizor.
De multe ori avem o distanță optimă, însă diferența panourilor, culorile, dimensiunea, fac ca aceste aspecte să se schimbe foarte rapid.
Pe piață există câteva calculatoare pentru distanța optimă: unele mai actuale, altele rămase un pic în urmă.
Dezavantajele unui televizor mare?
N-aș crede că există dezavantaje prea multe. Poate pentru ochi să fie o problemă, dar cred că un medic specialist ne-ar putea da mai multe informații.
Totuși, dacă nu se respectă detaliile din tabelul de mai sus este posibil ca imaginea să pară mai pixelată. Sigur, odată cu trecerea spre UltraHD s-au mai adus îmbunătățiri și din această privință. Oricum, nu este cazul pentru modelele entry level.
Odată cu tehnologia OLED lucrurile s-au schimbat. Detaliile sunt diferite, tehnologia este percepută diferit de ochi. Cert este că nu este o definiție clară pentru distanță. Ceea ce vă pot spune că de la 2 metri se vede perfect un televizor OLED, ceea ce pe un 4k cu iluminare LED nu ar fi deloc ok.
De fapt și de drept, dacă mă gândesc bine, pentru aceeași diagonală, la un Panasonic mai vechi, am fost nevoit să mă uit de la peste 4 metri. Așadar, nu marketing-ul este de vină, nu calculatoarele de distanță sunt, ci mai degrabă se simte avansul tehnologic.
Pe lângă asta cred că ar trebui să fie și o integrare suficient de bună cu tot ceea ce mai există în cameră. Din punct de vedere tehnic, lucrurile au evoluat în bine!
Adaugă un comentariu