După ce ne-am achiziționat televizorul sau… poate înainte, avem nevoie de câteva gadgeturi. Sigur că unii dintre noi le avem deja, alții ne gândim să le achiziționăm. Este posibil, însă, să ne dăm seama că nu avem nevoie de toate accesoriile.
Eu încerc să vă recomand câteva lucruri utile pe care să le luați în considerare în perioada în care achiziționați televizorul.
Soluție pentru curățarea display-ului
Un prim lucru pe care l-aș achiziționa este o soluție pentru ștergerea display-ului. Nu este scumpă deloc, se găsește în magazine la 20-30 de lei, în funcție de cât de mare este sticluța. Această soluție se vinde împreună cu o cârpă de microfibră. Eu unul îmi șterg și ochelarii cu ajutorul acestei soluții, dar și toate celelalte display-uri din casă. (laptop sau monitoarele calculatorului)
De multe ori am văzut că magazinele online preferă să facă promoții și pun la pachet astfel de soluții de ștergere. Unii ar spune că efectul antistatic al desfolierii televizorului îl va umple de praf.
Suport de perete
Eu am luat acum câțiva ani un suport foarte sănătos din supermakert. Nu știu dacă se mai fabrică așa ceva, dar suportau și modele foarte grele. Acum, televizoarele sunt mult mai subțiri și mult mai ușoare.
Suporții de televizor din zilele noastre s-au standardizat, îi găsim pe dimensiuni precum: 20 x 20 cm, 10 x 10 cm. Trebuie doar să vedem exact unde dorim să îl așezăm și să verificăm care este masa pe care o suportă acest dispozitiv.
Memorie USB sau HDD extern
Cei mai mulți dintre noi au așa ceva, dar unii nu le au suficient de rapide. Dacă ne gândim la un televizor 4k trebuie să avem în vedere un stick USB foarte rapid. Cantitatea de informație este foarte mare în cazul imaginii 4k native. De obicei, bitrate-ul este mult mai mare și pot apărea sacadări pe imagine. Aceasta este principala cauză a problemelor.
Dacă nu vă încântă un stick USB, poate vă încântă un hard disk extern. Apropo de asta, aveți aici un ghid de alegere a hard disk-ului ce sper să vă fie util. La fel ca în cazul stick-urilor, hard disk-ul trebuie să fie suficient de rapid să poată procesa toată informația.
Cabluri? Dă-le încolo. Cum scăpăm de ele?
Da, am și eu mare fobie cu cablurile. Cu cât mai multă tehnologie, cu atât este nevoie de căblăraie. Din păcate, conexiunea wireless este problematică de fiecare dată. De exemplu, pentru a scăpa de fire trebuie să avem un router performant.
Problema este cu 2 tăișuri pentru că și televizorul trebuie să fie unul din categoria celor „deștepte”, să aibă WiFi rapid și să se poată conecta la rețeaua din casă, practic la router.
Din experiența, am văzut că foarte multe persoane au probleme de conectare a televizorului la router.
Ochelari 3D sau ochelari de realitate virtuală
I-am pus în aceeași barcă pentru că oarecum se completează. 3D-ul este trecutul, viitorul este VR-ul sau realitatea virtuală. Modele sunt suficiente pe piață, nu cred că se pune problema. Voi trebuie să stabiliți dacă merită investiția, dacă sunt confortabil să îi țineți la ochi pe toată perioada relaxării la televizor.
Adaugă un comentariu